Fürdőbelépőt kapnak a véradók

4000 darab vásárhelyi fürdőbelépőt fog szétosztani a véradóknak a Magyar Vöröskereszt. Az erről szóló megállapodást ma írták alá a felek. A város ezzel több mint hatmillió forinttal járult hozzá a jótevők strandoláshoz. Az általános korlátozások a tiszteletjegyre is érvényesek, így az csak védettségi igazolvány birtokában használható fel, viszont időkorlát nélkül.

Idén is kapnak fürdőbelépőt A Gyarmati Dezső Sportuszodába a véradók. Az önkormányzat, az uszoda és a vöröskereszt ma írta alá az erről szóló megállapodást a Városházán. Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi TV-nek elmondta, hogy így az 1750 Ft os jegy tekintetében mintegy hat és félmillió forint támogatást ad a város.

A strandfürdőben is az érvényben lévő korlátozások szerint vehetők igénybe így a tiszteletjegy, tehát mellé fel kell mutatni a védettségi igazolványt. A belépő a strand teljes területére érvényes, de a rekreációs részben nem vehető igénybe, viszont a többi fürdővel ellentétben időkorlát nélkül használható.

Katona Zsolt, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezetője elmondta, ezt a bizonyos 4000 darab jegyet a véradók gyakorlatilag korlátozás nélkül használhatják, a hét minden napján bemehetnek és igénybe vehetik a szolgáltatásaikat.

Idén 5 éves már ez a hagyomány. Az aláírók bíznak benne, hogy ezzel is tudják majd jó tettre ösztönözni a potenciális véradókat. Héjjáné Borbás Anikó, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei vezetője elmondta, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Makón, Szegeden és az összes városnak a térségében tudják osztani. Nagy öröm ez a véradók részére is, mondta, hiszen ez egy megbecsülés azáltal hogy ők vérüket adják beteg embereknek. Hozzátette, a pandémia alatt változó volt a véradási kedv, amit az elrendelt karantén szabályok és a megbetegedések egyaránt befolyásoltak, de a kiszállásos véradás kifejezetten közkedvelt. A legutóbbi hétvégi eseményen közel 40 fő jelent meg, a tervezett 25 helyett a vöröskereszt nagy örömére

fürdőHéjjáné Borbás IldikóHód-FürdőKatona ZsoltTörök Sándor Strandfürdő