Fülledt meleg várható a héten, többször is kelleni fog az ernyő

Párás, fülledt, csapadékos napok várhatók június első hetében.

Hétfőn már reggel is előfordulhat eső, zápor, egy-egy zivatar, de ez térségünkben kevésbé valószínű. Napközben dél, délnyugat felől egyre több zivatar érkezik, köztük heves zivatarok, szupercellák is lehetnek, melyeket viharos szél, felhőszakadás, jégeső kísérhet. Keleten szárazabb az időre lehet számítani, de az esti órákban várhatóan kialakulhatnak zivatarok, amelyeket széllökések kísérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 28 fok között alakulhat.

Kedden egy fölénk helyeződő magassági örvény határozza meg az időjárást, amelynek hatására intenzív gomolyfelhőképződésre, többfelé kialakuló záporokra, zivatarokra lehet számítani, melyeket helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. A legmelegebb órákban 20-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán több lesz a napsütés, már csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A nyugatias szél mérsékelt, időnként élénk lesz. Délutánra 24 és 29 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön is a napsütésé lesz a főszerep. Zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő. A szél térségünkben kisebb eséllyel támad fel, mint a nyugati országrészeken. 25 és 30 fok közötti maximumokat mérhetünk aznap.

Pénteken folytatódhat a napos, nyári idő. Záporok, zivatarok helyenként északon, északkeleten lehetnek. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. A csúcshőmérséklet 26-32 fok között alakulhat.

Hódmezővásárhelyidőjárás