Fronthatás nélkül locsolkodhatunk

A meteorológiai előrejelzések szerint hétfőn időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel a hűvös, hideg időben felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

Húsvéthétfőn a Dunántúlon sok napsütésre számíthatunk, viszont a Dunától keletre gyakran megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és időnként elszórtan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Sokfelé élénk lökések kísérhetik az északias szelet. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt két megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Melegszik az idő, mely kedvez a szabadtéri programoknak, de a Dunától keletre gyakran megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és időnként elszórtan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat. Érdemes melegen, rétegesen öltözni, ugyanis könnyen megfázhatunk.

fronthatáshúsvétidőjárásriasztás