Front

Még a Rádió7 tulajdonosa, a 4,5 milliárdos Petőfi-film megálmodója, Rákay Philip is védelmébe vette Lázár Jánost, hogy ő aztán nem sunnyog, bármit is állít a pillanatember Fekete-Győr. Levél a frontról.

Jót derültem, amikor azért írt alá 15 polgármester egy nyilatkozatot, nehogy az országos kampány frontjává váljon településük, s nem mellesleg Márki-Zay Péter nehogy betegye oda a lábát. Nos ez a levél pont azt érte el, amit a szignálói egyáltalán nem akartak: árokásók hada sorakozott fel országszerte, hogy tovább mélyítsék az eddig is már kanyonná szélesedett társadalmi és politikai megosztottságot Makó és Vásárhely környékén.

A térség ellenzéki képviselő-, s nem utolsósorban miniszterelnökjelöltje sem tudott élni a tálcán kínált lehetőséggel, hogy megszólíttatván ne azokhoz szóljon, akik nyilatkoztak, hogy vele semmiképp sem flörtölnének kampányrendezvényeken, hanem azokhoz, akik helyben kíváncsiak lennének rá, akik nem a falut óvó polgármesterre szavaztak – mert ilyenből mindenhol akad -, akiknek szívesen meghallgatná a javaslatait, ötleteit, örömeit és gondjait, az élet sava-borsát, mert ez a közélet, ez a politika. Ehelyett jó sokszor felemlegette Lázár Jánost.

Azt a politikust, akit a Momentum korábbi elnöke, Fekete-Győr András a fideszes földesurak archetípusának nevezett a minap, és számon kérte, miért sunnyog úgy, ha a tram-trainnel probléma van.

Na erre aztán megérkezett a patrióta Philip, és jól kiosztotta a pesti felforgatót, hogy Lázár már akkor, amikor…Mitöbb, ideküldte, egész pontosan azt írta: „egyszer látogass majd el a választókerületébe, vagy épp a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságba, hogy saját – kifejezően okos – szemeiddel is láthasd, mekkora fejlesztések történtek arrafelé az elmúlt időszakban.” Mindezt megfejeli azzal, hogy védence „egyedülálló villamosvonatot álmodott és valósított meg Szeged és Hódmezővásárhely között.”

Most itt tartunk, a távolban gyér tüzérségi tűz.

Fekete-Győr AndrásLázár JánosMárki-Zay PéterRákay Philip