Frenetikus koncertet adott a Zenevonat az LGT sztárjaival

A tegnap sem telt eseménytelenül. Gyerekzenekar, népzene, rock and roll, óriási retro-hangulat a Zenevonattal, majd a Traubival, megfűszerezve a nap margóján még egy szórakoztató epizóddal is – a cikk végén.

A Habakuk zenekar mesés zenebulival örvendeztette a gyerekeket, akik közül a duó énekesével, Ágival együtt többen is lelkesen táncra perdültek a kisszínpad előtt.

Délután öttől a nagyszínpadon a Tükrös zenekar autentikus népzenéje töltötte be a Kossuth teret.

19 órától a Johnny Jets beindította a nosztalgiavonatot a kisszínpadon.

Este fél kilenctől olyan koncertet adott a Zenevonat az LGT sztárjaival, amit egyhamar senki nem felejt el, aki ott volt. Keressük a jelzőket: csodálatos, frenetikus, grandiózus élmény volt! A koncert végén Márki-Zay Péter polgármester tortával köszöntötte a színpadon a 72. születésnapját ünneplő Karácsony János Jamest. Meghatódtunk!

Rengetegen maradtak a téren még utána is, és énekelték a Traubi zenekarral együtt: „Ha itt lennél velem…”

Mindezek közben, este hattól a BFMK-ban zajlott a Boldog Gizella-díjak átadása, melyről itt írtunk. Bár Médiacentrumunk erre az eseményre meghívást nem kapott, feltételezzük, hogy a Művelődési Központ színházterme megtelt a gála prominens nézőivel, köztük Lázár Jánossal, aki az esemény kedvéért megtisztelte a vásárhelyiek (egy részét), és remélhetőleg őket nem is fenyegette meg. Bízunk benne, hogy a műsor után Havasi Katalin is – merész érkezése ellenére – biztonságban hazaért.

Félreértés ne essék, mindkét díjazottnak természetesen innen is még egyszer szeretettel gratulálunk!

Boldog Gizella-DíjHabakuk zenekarHavasi KatalinJohnny JetsLázár JánosprogramokSzent István Napok és XVII. BorfesztiválTraubi zenekarTükrös zenekarZenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival