Frenetikus hangulatú gyerekfarsang

Vasárnap délelőtt rendezték meg a több éves hagyománnyal rendelkező városi gyerekfarsangot, ahol 21 egyéni és 7 csoportos jelmezes mérettette meg magát.

Elképesztő kreativitással, remekbe szabott jelmezekkel találkozhattunk vasárnap délelőtt a városi gyerekfarsangon.

Egyéni kategóriában 21 gyerek indult, és a jelmezek ötletességében, kreativitásában mindenki nagy sikert aratott. Nehéz dolga volt a zsűrinek.

Láthattunk tornádót, ami minden útjába akadó tárgyat vitt magával, egy koránkelőt, ágyastól, vekkerestől, egy pár papucsot, transformerst – kettőt is, egyik ötletesebb volt a másiknál, egy igazi zuhanyozót, zuhannyal, samponnal, vízzel, szappanhabbal és zuhanyfüggönnyel, két pitypangot is, elképesztően részletgazdag jelmezben, szelektív kukát, amelynek szélén egy nem szelektív használt pelus is volt, lépesmézet méhekkel, a légies zene angyalát, az űrben lebegő űrhajóst, Willy Fog-ot a világ körül, léghajóban, megcsodálhattunk egy igazán édes nyalókát, egy kecses pávát, a galaxist, minden bolygóval, egy doboz popcornt, Bakos Lacika fociskártyát, a szeretet lángját, Teve-et a Minecraft karaktert, és egy cserepesvirágot. Minden tiszteletünk azoké a szülőké, akik segítettek megalkotni a jelmezeket. Csodálják meg őket önök is:

Csoportos jelmezes fellépők is voltak, hét produkciót nézhettek meg a jelenlévők.

Volt itt különböző sportágak sportolóinak felvonultatása, egy mosógép és a hozzá tartozó mosópor, kalózfiúk, vállukon papagájokkal, fogmosásra buzdító csapat, akik a megjelenített fogakat, rögtön ébredés után, pizsiben jó alaposan meg is mosták, hiába kísértett körülöttük a cukorkába és csokiba öltözött szuvasodás réme. A törpék táncát adták elő a nagyon ötletes jelmezekbe öltözött gyerekek, akiknek arcát csak a produkció végén láthattuk meg. Voltak, akik egy reggeli találkozást pantomimeztek el rendkívül lelkesen. Majd akadt olyan osztály is, akik egy filmes kvízjátékot adtak elő, filmzenék és ikonikus jelenetek ábrázolásával a Keresztapa, a Titanic, a Jurassic Park, a Harry Potter, a Star Wars, a Bosszúállók és más filmekből.

Márki-Zay Péter a díjátadón köszöntötte az egybegyűlteket, ő is elmondta, hogy a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, de ,,mint a választásnál itt is, a részvétel a fontos” – mondta. Majd gratulált a nyerteseknek.

A zsűri tagjai egyébként dr. Berényi Károly alpolgármester, Gyulafalviné Vereczki Györgyi és Daru Éva a gyermekkönyvtár és a könyvtár munkatársai voltak.

A nyertesek pedig:

Egyéni kategóriában három különdíjat is kiosztott a zsűri:

Makra Máté – Ember az űrben jelmezével

Lele Máté – Willy Fog a világ körül jelmezével és

Kruzslicz Dóra – Pitypang jelmezével

Harmadik díjat kapott Kerekes Dávid József – lépesméz jelmezével

Második lett Fehér László – Transformers jelmezével

Elő díjat Gamsz Lili kapott – pitypang jelmezéért.

Csoportos kategóriában különdíjat kaptak a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája Fogmosók csapata

Harmadik helyezést értek el a „Törpék táncával” az Aranyossy Ágoston Református Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola diákjai

Másodikok lettek a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai a Pantomimesek táncával

Első díjat pedig a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola „Játsz velünk” zenés-filmes produkciója kapott.

A rendezvényen mind a 124 gyerek finomságot és egy szegedi társulat bábelőadására belépőt, a nyertesek pedig a Hódvár Játszóházba is kaptak bérletet, a csoportok a Tesióra belépési lehetőséget, amivel a teljes osztályközösség részesülhet az élményben.

A rendezvényen, amíg a zsűri értékelésére várt a nagyérdemű, a Taylor Dance-es lányok táncát csodálhatta mindenki.

A nyertesek:

Berényi KárolygyerekfarsangHódmezővásárhelyjelmezekMárki-Zay Péter