Frenetikus gyerek-délután a Csúcsi Olvasókörben

Csütörtök délután a Csúcsi Olvasókör megtelt gyerekekkel és szülőkkel, és kezdetét vette egy rendezvény, ami, mint később kiderült, remek hangulatban telt.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi Kossuth köre, a Minden Fiatal Magyarországa Hódmezővásárhely és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület önkéntesei különleges gyerekeknek szerveztek különleges programokat.

A gyermekelőadást végül a pécsi Hangerdő társulat tartotta, bevonva gyerekeket és felnőtteket. Az igazán interaktív zenés előadás alatt mindenki jól szórakozott és nem utolsó sorban ismereteit is bővíthette.

Ezt követően Kácsor-Macskás Zsuzsanna látátssérült hölgy mutatta be Horváth-Szerencsés Panni önkéntes segítségével Bodzát, a vakvezető kutyát, akit a gyerekek, miután minden fontosat megtudhattak róla, meg is simogathattak. A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány égisze alatt számos érzékenyítő játékot is kipróbálhattak a helyszínen a gyerekek, kipróbálva milyen a látássérült emberek élete.

Zénó például azt is kipróbálta, milyen a fehér bottal való közlekedés, Bodza segítségével.

A helyszínen volt arcfestés, csillámtetkó, mézeskalácsdíszítés és kézműveskedés is, a távozó gyerekek pedig egy zsákbamacska játékkal távozhattak.

Csúcsi olvasókörgyerek délutánMindenki Magyarországa Mozgalom