Frappánsan szólt vissza Márki-Zay Orbán hétvégi poénjára

A miniszterelnök a Fidesz hétvégén lezajlott tisztújító kongresszusán szellemesnek szánt mondattal szúrt oda tavalyi kihívójának, a vásárhelyi polgármesternek. Márki-Zay közösségi oldalán ma csattanós mondattal vágott vissza.

– A polgári politika szabályai szerint a legyőzött ellenféllel szemben nagyvonalúnak kell lenni. Szeretünk azzal is hízelegni magunknak, hogy a lovagiasság magyar, született magyar erény. Ezért ne is feszegessük, hogyan történhetett, hogy a vásárhelyi polgármester, ápolóit kijátszva eljutott Budapestre, és egyszer csak a baloldali lista élén találta magát. Legyünk nagyvonalúak! Legyünk nagyvonalúak, és lépjünk túl ezen – mondta beszédében Orbán Viktor november 18-án, miután nem nagy meglepetésre a Fidesz ismét őt választotta meg elnökéül.

Márki-Zay Péter ma facebook-oldalán a következőt üzente a miniszterelnöknek:

Orbán Viktor a minap burkoltan leelmebetegezett engem. Nem gondolom, hogy beteg volnék csak azért, mert hittem benne, hogy tudunk például olyan egészségügyet építeni, ahol olyan jó az ellátás színvonala, mint egyes grázi magánklinikákon.

AusztriaegészségügyFideszMárki-Zay PéterOrbán Viktor