Folytatódnak a Bangó-kút környezetrendezési munkálatai

Március elején a körzet települési képviselője, Lőkösné Nagy Sarolta az önkéntesekkel kigazolta a területet, múlt héten pedig, napra pontosan a vízlelőhely építésének 130. évfordulóján, elkezdődött a virágosítása is. A cél az, hogy az itt található park Tabán városrész egyik kedvelt csomópontja legyen a jövőben. 

Már most látványos változáson esett át a Szántó Kovács János- Révai és Lévay utcák kereszteződésében található Bangó-kút környéke. Múlt hét csütörtökön a körzet települési képviselőjének irányításával a lelkes csapat a fenntarthatósági szempontból kiválasztott évelő virágokat ültetett.

A kecskerágót talajtakaróként használjuk, de lesznek rózsák is, amiket meg tudtunk menteni. Ezek alkotják majd a sávelválasztó vonalakat. Aztán jön még borbolya, valamint kékszakáll, ami egészen nagy nő majd és szépen virágzik – mesélte a Vásárhelyi Televíziónak Lőkösné Nagy Sarolta.

A koncepció szerint ugyanis az új növények sávos térformát adnak majd ki, hogy a középen található kút még jobban tudjon érvényesülni.

A képviselő hozzátette: ,,abban bízunk, hogy nagyon változatos színvilág és formavilág jelenik majd itt, a kút környékén meg.  Sokkal rendezettebb lesz itt minden, mint korábban volt. Bár ahhoz képest nem lesz nehéz rendezettebet kialakítani. Évtizedek óta nem nyúltak hozzá, a növények elindultak a maguk útján és elvadultak.”

A virágosítás még közel sem teljes. Azokat a növényeket, amelyek érzékenyebbek a fagyokra, csak később lehet kiültetni. Segítség mindig akad, már vannak visszatérő önkéntesek- hangsúlyozta a települési képviselő, aki annak is nagyon örül, hogy mindig csatlakoznak hozzájuk újak is. Így nem csak szépül a környezet, de közösség is épül Tabánban. 

Lőkösné Nagy SaroltaTabánvárosszépítésVásárhelyi Televízió