Folytatódik az adománygyűjtés a megyében – ruhaadományra most nincs szükség, de sok minden másra igen

Folyamatosan gyűlnek a háború elől menekülőket segítő adományok Hódmezővásárhelyen is. A tárolás megoldott, a célba juttatás ütközik kisebb, de megoldható nehézségekbe. Viszont van olyan adomány, amit kérnek, ne adjanak most már a segítő szándékú magyarországi emberek.

Az emberek nagyon segítőkészek, ezt Mérai József, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Hódmezővásárhelyi intézményvezetője mondta el. Most is elindult egy kisbusz az ukrán határ felé, akárcsak az ország sok pontjáról járművek, ez némileg nehezíti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felé történő közlekedést. Az adományokat tudják gyűjteni, tartós élelmiszerekre, pelenkákra, tisztálkodószerre, paplanra, takaróra van szükség. Arra kérik azonban a felajánlókat, hogy ruhaadományokat és lisztet ne hozzanak. Az önkormányzatnál összegyűjtött adományokat is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézi, Mérai József holnapra ígért részletes tájékoztatást.

Ez még egy múlt heti felvétel, az adományok azonban azóta is folyamatosan jönnek (Kép: Vásárhelyi TV)

A Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Megyei adománygyűjtő akciójához Hódmezővásárhelyről meg nem erősített információink szerint 2 iskola is csatlakozott. Sasvári Krisztina megyei vezetőtől megtudtuk, hogy aki magánszemélyként szeretné a felajánlást eljuttatni a Vöröskereszthez, nekik azt ajánlja, hogy saját autóval szállítsák be szegedi központjukba, mivel a vásárhelyi irodájuk nem kapcsolódik a szegedi központjukhoz, amely a Szeged Plázában van. Így viszont gyorsabban eljutnak hozzájuk a felajánlások.

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli múlt heti mérkőzésén összegyűlt adományokat is a Vöröskereszthez viszi el a csapat nevében Martonosi János, mondta Sasvári Krisztina.

A Magyar Vöröskereszt Szegedre leginkább plédeket, bébiételt, pelenkát, popsitörlőt, kisdobozos szívószálas üdítőket, kakaót, 2 vagy 3 az 1-ben kávét, bögrés leveseket, konzerveket, kekszet, csokoládét, fertőtlenítő kendőket vár.

Akárcsak pénzbeli adományt, a szállítás miatt, illetve mert orvosi eszközökre is szükség van, aminek beszerzéséről gondoskodnak elsősorban Kárpátalján, de Ukrajna további részein is, szükség szerint. A pénzbeli adományokat az itt látható számlaszámra várják, a közleményrovatba írják be: Kárpátalja.

adományMagyar Máltai SzeretetszolgálatMagyar VöröskeresztMérai JózsefSasvári Krisztina