Folytatódik a kormányzati rongyrázás, pedig állítólag spórolni kéne

Semjén Zsolt adott választ Vadai Ágnes azon kérdésére: „Miért kell 6 milliárdért új székház az évek óta nem ülésező Corvin-lánc Testületnek?” A válasz egyszerű, de nem fog mindenkinek tetszeni.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő a hvg.hu cikkére hivatkozott, amelyben feltárták: 6 milliárd forint körül lesz a Városligetre néző műemlék Róheim-villából kialakított, zene- és szivarszobával, lakosztályokkal rendelkező új székházba költözés végszámlája, amit a Corvin-lánc kitüntetést odaítélő szervezet közpénzből fizet.

A 12 fős testület utoljára 2019. május 10-én ülésezett. Azóta volt ugyan több online közgyűlés is, de ott „ülés tartása nélkül” hoztak határozatokat. Az alapszabályuk szerint ilyenkor csak szétküldik a döntési javaslatot és mindenki válaszküldeményben szavaz. Azóta egyszer jöttek össze a testület tagjai, amikor tavaly december 19-én megtekintették a felújított Róheim-villát, amely rövidesen a székhelyük lesz.

Bár Vadai Ágnes a kérdést Orbán Viktornak tette fel, a válasz a miniszterelnök helyettesétől, Semjén Zsolttól érkezett. Hosszasan ecsetelte, hogy milyen fontos volt az épület felújítása, a 2200 négyzetméteres irodaházra pedig azért volt szüksége a Corvin-lánc Testületnek, mert eddig nem volt székhelyük. Az épületet egyébként rövidesen Orbán Viktor miniszterelnök részvételével adják át.

Corvinus-lánc TestületOrbán ViktorSemjén ZsoltVadai Ágnes