Figyeljünk oda! Már működik a jelzőlámpa Vásárhelyen, de többen még óvatlanok

A Tram-train beruházással kapcsolatban a mai napon beüzemeltek három jelzőlámpát, köztük az Emlékpontnál található csomópontban lévőket. Mivel azonban évek óta nem működött ott a lámpa, ezért sokan, legyenek azok gyalogosok, kerékpárosok vagy éppen autósok, megszokásból még mindig nem figyelik a színjelzéseket, és átmennek a piroson.

Reggeli személyes tapasztalataink mondatják ezt velünk. Kevéssel nyolc óra előtt, 2-3 perc leforgása alatt észleltük, hogy számos gyalogos azt nézte, jön-e autó a távolban, és nem vette észre, hogy már működik az Emlékpontnál a jelzőlámpa, így az szolgál az átkeléssel kapcsolatban elsődleges „iránymutatással”. Többen indultak el tehát a piroson, annak ellenére, hogy az autósoknak akkor éppen zöld volt a lámpa.

De nem pusztán a gyalogosok követtek el szabálytalanságot abban a pár percben. Voltak olyan autósok is, akik szintén azt figyelték, hogy van-e az ott lévő zebrán átkelni szándékozó gyalogos vagy sem, és ezek a sofőrök sem vették észre, hogy működik, és hogy pirosat mutat nekik a jelzőlámpa.

Figyeljünk oda, mert, ahogy korábban mi is megírtuk, a Tram-train beruházás keretében kiépült három közúti forgalomirányító jelzőlámpa-rendszer (Emlékpont, Ady Endre – Bartók Béla utca, Népkert vasúti átjáró- Ady Endre utca) beüzemelésre került a mai naptól.

Emlékpontjelzőlámpatram-train