Figyeljék a változásokat: szombaton délelőtt lesz piac!

Mindent megtesznek azért Hódmezővásárhelyen, hogy a koronavírus-járvány ellenére minél később kelljen lakatot tenni a piacra, de ehhez néhány óvintézkedésre van szükség. További intézkedésig városunk polgármesteri hivatala néhány módosítást vezet be, ezek a nyitvatartási időt és a kapuk nyitva tartását egyaránt érintik.

  • Kedden 6-12 óráig, csütörtökön 12-15 óráig tart nyitva a piac. Ezeken a napokon csak a Szent István tér felőli egyetlen bejáraton lehet bemenni, a Kutasi út felőli középső bejárat csak áruszállítás céljából vehető igénybe.
  • Pénteken, szombaton és vasárnap 6-12 óráig várják a vásárlókat, a Szent István tér felőli kapu és a vásárcsarnok felőli hátsó kapu lesz nyitva. Szombaton tehát nem a megszokott délutáni órákban lesz árusítás.
  • A stadion melletti szervizutat csak a pavilonokhoz történő áruszállítás céljából vehetik igénybe.
  • A szabályok betartását, a be- és kiléptetést a közterület-felügyelet és a HMSZ munkatársai, valamint a polgárőrök biztosítják.
  • Ha a piacon tartózkodó személyek száma eléri az 500 főt a létszám – a kormányrendelet értelmében kültéren ennyien tartózkodhatnak egyszerre, egy helyszínen – csak annyi vásárló léphet be, amennyi ki is lép. Ennek betartatása a helyi munkatársak felelőssége, mindenkit arra kérnek, legyenek türelemmel, ha várakozni kell. A létszám megítélése a közterület-felügyelők feladata lesz.

Fontos szem előtt tartani, hogy mindezek az új szabályok csak addig érvényesek, ameddig további intézkedésekre nem lesz szükség. A járványveszélyre való tekintettel a kormányzati szinten hozott intézkedések napról napra változhatnak, ezeket Vásárhelyen is követni kell, de a helyi önkormányzat – éppen az élelmiszer-beszerezés érdekében – egyelőre semmiképpen nem kívánja bezárni a piacot. Ellentétben a híresztelésekkel, ugyancsak nem korlátozzák még az árusítható termékeket kizárólag élelmiszerekre, de a járvány fokozódásával természetesen ez is változhat.

A polgármesteri hivatal mindenkit arra kér: saját és mások egészségének védelme érdekében nagy körültekintéssel legyenek a piacon is. Tartsák be az előírásokat, ne csoportosuljanak, az árusok is a lehető legnagyobb távolságot tartsanak egymástól, mindenki használjon saját védőfelszerelést: gumikesztyűt, maszkot. A piacra, amennyiben megoldható, csak az menjen most, akinek valóban feltétlenül szükséges.

koronavírusKoronavírus-világjárvány (COVID-19)nyitva tartáspiac