Fideszes polgármestere lett Mohácsnak és Karcagnak is

Pávkovics Gábort (Fidesz-KDNP) választották polgármesterré a mohácsiak, Karcagon Szepesi Tibort (Fidesz-KDNP) győzött.

Mohácson a polgármesteri tisztségre pályázó három jelölt közül Pávkovics Gábor 4708 szavazatot kapott, míg a múlt ősszel, az MSZP jelöltjeként megválasztott polgármester, Csorbai Ferenc, a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület (VAN) aspiránsaként 3369 voksot szerzett. Bernáth Csillára, a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) jelöltjére 265 szavazat érkezett.

Önkormányzati képviselőket is választottak: hat egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjeinek szavaztak bizalmat a mohácsiak, míg két képviselő a VAN színeiben szerzett mandátumot. A kompenzációs listáról Csorbai Ferenc és Gibizer László a VAN, míg Csizmadia Csaba a Fidesz–KDNP jelöltjeként jutott be.

A karcagi hat egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjeinek szavaztak bizalmat a mohácsiak, míg két képviselő a VAN színeiben szerzett mandátumot. A kompenzációs listáról Csorbai Ferenc és Gibizer László a VAN, míg Csizmadia Csaba a Fidesz–KDNP jelöltjeként jutott be.

Az 5. számú egyéni választókerületben Pintér Zoltán (Fidesz-KDNP) 552, Bodnár Csaba (független) 124, Tóth Csaba (Mi Hazánk Mozgalom) 33, Horváth Sándor Imre (Magyar Munkáspárt) 18 szavazatot szerzett.

Választás