Fideszes polgármester: a kormány azzal járna a legjobban, ha nem tenne különbséget a települések között

Azt mondanám a kormánynak, hogy azt tenne neki a legjobbat a következő két és fél évben, ha nem tenne különbséget pártpolitika alapján a települések között. Nagyobb, pozitívabb eredmény születhet a következő önkormányzati választáson a Fidesz számára, ha így tesz – fogalmazott a Magyar Narancsnak adott interjújában Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár fideszes polgármestere kifejtette: ,,a hipa szinten tartása nélkül a jelenlegi önkormányzati struktúra működtetése elképzelhetetlen, a közép- és nagyvárosok nem nélkülözhetik ezt az adóbevételt. Nem értelmezhető a nagyvárosok működtetése hipa nélkül, gyakorlatilag egy percig sem. Fejlesztésekhez, szolgáltatásokhoz, üzemeltetési-működtetési feladatokhoz, egyáltalán az életminőség, a helyi közszolgáltatások javításához elengedhetetlen az iparűzésiadó-bevétel.”

Cser-Palkovics szerint ,,biztosan nem tett jót az országnak, hogy 2019 ősze után a pártpolitikai küzdelmek színtere lett az önkormányzatiság. Jó lenne, ha a polgármesterek a saját dolgukkal foglalkoznának, ez esetben pedig joggal várhatnánk el, a kormány tisztelje azt, hogy az önkormányzatokat az önkormányzati vezetők képviselik” – jelentette ki.

Székesfehérvár polgármestere úgy látja, a helyi közösségben van bizalom a Fidesz irányába, amit a választási eredmények bizonyítanak. Ezt a bizalmat erősítheti, ha azok a települések is kapnak támogatásokat, amelyeknek a polgármestere ellenzéki. ,,Ha tőlem kérnének politikai tanácsot, akkor azt mondanám a kormánynak, hogy azt tenne neki a legjobbat a következő két és fél évben, ha nem tenne különbséget pártpolitika alapján a települések között. Nagyobb, pozitívabb eredmény születhet a következő önkormányzati választáson a Fidesz számára, ha így tesz” – közölte.

Cser-Palkovics AndrásFideszHIPASzékesfehérvár