Fidesz iroda elleni támadás: a kormánypárt helyi szervezete Gyurcsányozott meg Lenin-fiúkozott egyet

Közleményükben Gyurcsány Ferencet és a DK-t tette felelőssé a történtekért a Fidesz szegedi szervezete. Az egykori miniszterelnököt pedig felszólította, hívja vissza a többségében 1919 végén már kivégzett Lenin-fiúkat.

A támadással kapcsolatban közleményükben, melyet a SzegedMa portál hozott le, azt írják, hogy a Fidesz Iroda egy munkahely, hol férfiak, nők, családapák és családanyák dolgoznak, nem engedhetik, hogy a baloldal által felhergelt emberek erőszakhoz folyamodjanak és békés emberek hétköznapjait keserítsék meg, hozzáteszik, nem várható el senkitől, hogy rettegésben menjen be dolgozni. Emlékeztetnek arra, hogy hasonló atrocitás már történt 2018-ban is.

A mostani szegedi tüntetések közül több is vezetett a Fidesz irodához, ám ott semmilyen botrány nem történt a korábbiakban. ezen a képen például Borsik Viktor, a Momentum Csongrád-Csanád megyei elnöke is csak egy szórólapot rakott ki az iroda ajtajára július 26-án. Akkor az irodában senki nem tartózkodott, igaz, 10 perccel később, amikor a tüntetők már elhagyták a helyszínt, egy takarító már el is távolította a plakátot.

Egyben felszólították Gyurcsány Ferencet, hogy fejezzék be a folytonos uszítást és azonnal hívják vissza a Lenin-fiúkat.

A Lenin-fiúk egyébként a Tanácsköztársaság idején karhatalmi szerv volt, lényegileg a vörösterror végrehajtói. Szörnyű és embertelen tetteik miatt többüket perbe fogták és még 1919-ben ki is végezték őket. A lenti képen középen látható Kun Béla pedig 1938-ban a Szovjetunióban a Sztálini tisztogatásnak esett áldozatul.

Bár ezt szerintem a legtöbb olvasó mellett a szegedi Fidesz is tudja. Utóbbiak talán még, mivel sok köztük a történész és/vagy a történelem iránt érdeklődő személy, jobban el is tudnák magyarázni. Mert nem hiszem, hogy arra gondoltak, hogy 103 évvel a haláluk után kikeltek volna a sírjukból.

bűncselekményFidesz irodaGyurcsány FerencLenin-fiúkSzeged