Fidesz a parlamentben: Márki-Zay lesz az, aki visszasegíti Gyurcsányt a hatalomba

Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a hétfői ülés a parlamentben. Szabó Tímea elsőként beszélt, témája a tegnap lezáruló ellenzéki előválasztás volt. Olyan energiák szabadultak fel, amikre az elmúlt 11 évben nem volt példa, ezzel visszatért a demokrácia Magyarországon, mondta a képviselő, aki mindenkinek megköszönte, aki részt vett az előválasztáson -írja telex.hu.

„Csak akkor állítjuk meg Orbán ámokfutását, ha az összefogás a legszorosabb együttműködést jelenti továbbra is, márpedig a hat párt erre szánta el magát” – mondta a képviselő. „Véget vetünk a személyi kultusznak, az egyszemélyes kormányzásnak, a demokrácia újra a közös döntéseket jeleníti majd meg” – üzente a fideszeseknek, ahogy azt is: „A fiúk megrémültek, a propagandájuk teljes kapufa, nem működik a gyűlöletpropaganda.”

Varju László DK-s képviselő napirend előtti felszólalásában újra feltette Keresztes László Lóránt kérdését, amire szerinte nem sikerült Rétvárinak válaszolnia, majd arról beszélt, bátor döntés volt az ellenzék részéről, és várakozást felülmúlóan sikerült az ellenzéki előválasztás. Ellenzéki győzelemmel térhet vissza a jogállam, mondta Varju. „Csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, helyreállítjuk a sajtószabadságot, visszaadjuk az önkormányzatok jogait, sorolta, miket fog többek között tenni az ellenzék, ha nyer ’22-ben.”

Reakciójában Orbán Balázs azt mondta, Varju körzetében csak ő volt jelölt, Észak-Koreában működnek hasonló logikával a dolgok, mindent elmond a DK-ról, hogy szerintük ez a demokrácia, ahol csak egy jelölt van, egy vélemény van. Az a gazdasági növekedés, amikor épül-szépül az Apró-villa. Orbán szerint a DK valóban megerősödött az előválasztáson.

Szerinte a DK csak egy paktumot kötött Márki-Zay Péterrel, kiosztották rá a serpa szerepét, aki felviszi Gyurcsányt a hatalom csúcsára.

Orbán szerint az ellenzéki előválasztáson Karácsony költötte a legtöbbet, és mindezt Márki-Zay Pétertől tudjuk. „Nem hagyjuk, hogy a Gyurcsány-féle baloldali kormányzás visszatérjen” – összegzett Orbán -írják a portálon.

előválasztásfelszólalásMárki-Zay PéterParlament