Fiatalok is segítik az ételosztásokat

Egyre több fiatal tűnik fel az MMM és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület által szervezett ételosztásokon segítőként, egy ideje pedig a Minden Fiatal Magyarországa is részt vesz a munkában. Jovány Zsombor, a MFM elnöke például minden ételosztáson részt vesz barátaival és ha kell ételt szállít ki, ha kell, akkor mosogat.

Így volt ez a legutóbbi, vasárnapi alkalomkor is, ahol az ételosztás helyszínén sült kolbászt és krumplifőzeléket tálaltak fel, frissen sült fánkkal mintegy 100 rászorulónak, míg 320 adag ételt szállítottak ki azoknak, akik egészségügyi állapotuk miatt nem tudtak részt venni az eseményen. Ők lemaradtak a frissen sült fánkról, nekik csokis croissant jutott.

Arra voltunk kíváncsiak, mi motivál egy mai gimnazistát, hogy részt vegyen segítő akciókban.

Jovány Zsombor is segít az étel kiszállításában

Szabó Regő László, az MFM alelnöke a szervezet keretében mintegy fél éve vesz részt ebben a munkában, úgy fogalmazott, hogy a „hétvégéinek fénypontja” az, hogy ilyen módon adakozhat a rászorulóknak.

Jovány Zsombor azt mondta, hogy szinte a kezdetektől részt vesz, már akkor „beleszeretett” a tevékenységbe, mert nincs jobb, mint adni. Testvére Jovány Gyula is kiveszi a részét a segítésből, szerinte a szegények felkarolása nagyon fontos. Sokszor nem könnyű a vasárnapi ebéd és az azt követő szieszta idejét feláldozni, de hangsúlyozta, hogy mikor látja, hogy mekkora mosolyt csal az az egy tál meleg étel az arcokra, az minden belefektetett fáradtságot felejtet.

A fiatalok elmondták, hogy mindent megtesznek és meg is fognak tenni, hogy az ételosztások működjenek, emellett más jótékonysági és egyéb közérdekű eseményeket is szerveznek majd, tervezik, hogy részt vesznek a város által szervezett szemétszedési akciókban, de szeretnének családi és ifjúsági napokat is szervezni.

Kecskés Fanni lelkes motorja a segítő akcióknak, nem csak az ételosztásban segít, de a Százszorszép program lelkes koordinátora is. Hozzá futnak be azok a hívások, amelyekkel jelzik a rászorulók, ha nem tudnak személyesen részt venni az eseményen, de igénylik az ételt. Fanni elmondta, hogy nagyon sokszor csak azért hívják, hogy köszönetet mondjanak, vagy megdícsérjék az ételt. Olyan is előfordult, hogy éppen ebédszállítás közben állították meg az utcán és adtak neki pénzt azért, hogy hozzájáruljanak az ételosztás költségeihez.

ételosztásHódmezővásárhelyJovány GyulaJovány ZsomborKecskés FanniMinden Fiatal MagyarországaMindenki Magyarországa MozgalomSzabó Regő LászlóTiszta Vásárhelyért egyesület