Fiatal belga úszók edzettek a Kossuth téren

A fák árnyékában, végső soron nyári rendeltetésének megfelelően használták a Kossuth teret kedden belga fiatal úszók. Edzőjük, a csapat vezetője elmondta, hogy hazájukban a korosztályos országos versenyekre készülnek Vásárhelyen, ahol minden adott a magas színvonalú munkához.

Vidám fiatalok egy csoportjára lettünk figyelmesek kedden a Kossuth téren. Az hallható volt, hogy nem magyarok, megkérdeztük, és megtudtuk a csapat vezetőjétől, Joris Boone úszóedzőtől, hogy ők egy belga úszócsapat a Brüsszeltől mintegy 100 km-re lévő Waregemből (érdekesség egyébként, hogy 2 testvérvárosuk van, abból az egyik Szekszárd- B.T).

a korosztályos úszó bajnokságukra készülnek hazájukban. Hogy miért pont Hódmezővásárhelyen? Joris elárulta, hogy először körülbelül 10 éve járt Magyarországon, Hódmezővásárhelyen pedig emlékei szerint 2013-ban. Már akkor is magas szintű volt itt az úszóélet, és ez most is így van. Nagyszerű a létesítmény, alkalmas a gyermekek fejlesztésére. A város nagyon szép, csendes, nyugodt, igazán szeretnek itt készülni.

Itt az uszodában több pálya van. Belgiumban kicsik az uszodák, viszont népszerűek és a sok ember miatt nagyobb a zsúfoltság. Ezért is nagy öröm, hogy itt lehetnek, mondta Joris Boone. A hazai versenyeikről elmondta, nem ők számítanak Belgium legnagyobb klubjának, de akadnak olyan tehetségek a soraikban, akik szép eredményeket érhetnek el korosztályos országos bajnokságaikon.

Katona Zsolt érdeklődésünkre elmondta, hogy két csoport is érkezett még Belgiumból, és mindketten itt lesznek még, egyikük a jövő hét legelejéig, a másik még tovább. Rajtuk kívül itt van egy izraeli csapat is, de 18-án Hódmezővásárhelyre érkezik a magyar úszóválogatott is.

BelgiumJoris BooneKossuth térúszás