Ferrarit vett az önkormányzat

No nem a tűzpiros, mindenki által ismert gépjárművet, hanem egy Ferrari típusú fűnyírót. Gyöngyösi Ferenc szerint hatékonyabb lesz a fűnyírás és a költségek is csökkennek.

Nettó 11 millió forintért vásárolt az önkormányzat egy új fűnyírót, ez része annak a 65 milliós eszközfejlesztésnek, amellyel a városgondozási munkálatokat hatékonyabban tudják majd végezni – tájékoztatta portálunkat Gyöngyösi Ferenc alpolgármester.

Az új, Ferrari típusú fűnyíró kistraktor 6 ezer négyzetmétert képes egy óra alatt lenyírni, ahol a terepviszonyok ezt megengedik, de a hatékonysága nem csak ebben nyilvánul mag. Az eddig használt John Deer traktorok mellett két fűkaszásnak kellett az apróbb kiigazításokat elvégeznie, most egy munkás is meg tudja tenni ezt – sorolta az új előnyöket Gyöngyösi.

A 65 milliós eszközbeszerzés során kéziszerszámokat és egyéb gépeket vásároltak, tervben van egy kisteherautó és egy padkatisztító gép beszerzése is. A cél az, hogy a háromheti fűnyírós turnusokat kéthetire szorítsák, mert ha csapadékos az időjárás, ez szükségszerűvé válik – hangsúlyozta az alpolgármester.

eszközparkfűnyírógépparkGyöngyösi FerencHódmezővásárhely