Felújított cicalak a városi pályázatból

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete menhelyét is támogatta immáron nem első alkalommal, így 2023 tavaszán is a hódmezővásárhelyi önkormányzat 200 000 forinttal.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete menhelyén lévő Cicalak teteje már nem ázik be, ugyanis a 2023 tavaszán elnyert 200 000 forintos támogatásból új zsindely anyaggal tudták azt bevonni. A régit feltépte a viharos szél és már itt-ott beázott. Emellett egy elő sátorral látták el a fa építményt.

Balogh Ernő az egyesület elnöke elmondta, hogy az önkormányzat már többedik alkalommal támogatta a szervezet munkáját a városi pályázaton. Nagy segítség ez a számukra, hiszen egy-egy nem várt kiadást ilyen segítséggel tudnak fedezni.

Sajnos azonban mindent nem tudtak megvalósítani – teszi hozzá. A kutyusok helyét is szerették volna bővíteni, ám a fennmaradó összeg nem futotta az építőanyag árat. Ezt a 125 574 forintot vagy visszafizetik a városi kasszába vagy kérelmünknek eleget tesz a polgármester úr és a védenceiknek állateledelt vehetnek a pénzből, ugyanis nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak. Bíznak a városvezetés további támogatásában és segítségében, tette hozzá az elnök.

Az egyesület egyébként nemrég írt ki Hódmezővásárhelyen ivartalanítási programot ismételten és a februári hónapban is folytatják az utcán élő, hontalan bársonytalpúak ivartalanítását, gyógyíttatását.

cicalakcivilelszámolásHódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete