Felnőtt tőrözők között remekelt Wolf Eszter

Olimpikonokkal lépett pástra a 17 éves Wolf Eszter szombaton, és végül az 5. helyen végzett a női tőr Magyar Kupán. A Csomorkány SE versenyzője hamarosan Itáliában vesz részt versenyen.

40 induló közül az 5. helyen zárt Wolf Eszter a Budapesten rendezett női tőr Magyar Kupán. A vásárhelyi tehetség saját korosztályában, a junioroknál egy arany- és egy bronzérmet szerzett az októberi Magyar Kupa fordulókon. A hétvégi eredményével újabb mérföldkőhöz érkezett sportpályafutása. Hogy mire gondol az ember ilyenkor, arról magát Esztert kérdeztük.

– Rendkívül jó érzés, a felnőttek között elért sikerek nagyon meghatározóak tudnak lenni minden szempontból – válaszolta. Ami pedig a további megmérettetéseket illeti, nincs megállás.

– Folytatódik a felkészülésünk a decemberben Temesváron megrendezésre kerülő junior világkupára, ám a vírushelyzetet ismerve nem látunk rá sok esélyt, hogy le is bonyolítják a verseny, de egyenlőre még fent van a kiírás, így jelen esetben arra készülünk, hogy pástra léphetünk. November 19-én vívok legközelebb Olaszországban egy U23-as mediterrán bajnokságon, egyenlőre az a következő állomás – nyilatkozta lapunknak.

– Elvárást nem szeretnék megfogalmazni magammal szemben, mivel elég régen volt nemzetközi junior versenyünk. A cél mindenképpen az, hogy ki tudjam magamból hozni a maximumot, utána pedig majd meglátjuk, mire lesz elég – tette hozzá.

Csomorkány SEvívás