Felnőtt olimpikonok között nyert érmet Wolf Eszter

Bronzérmes lett lett a Csomorkány SE 16 éves vívója a női tőr egyéni Magyar Kupán. Hétvégén a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett felnőtt viadalon 43 versenyző indult, köztük a tokiói olimpiára kijutó válogatott tőrcsapat tagjai. A Magyar Vívó Szövetség is kiemelte, dicséretet érdemel a kadet korú, hódmezővásárhelyi sportoló bronzérme. A siker kapcsán Wolf Esztert kérdeztük.

Milyen érzés volt leendő olimpikonok ellen pástra lépni?

– Megtisztelő érzés, ugyanakkor ezekkel a lányokkal mi nap, mint nap együtt edzünk, igyekszünk egymást minél többet segíteni és támogatni, nagyon szoros kis csapat alakult ki a válogatottban.

Ezt tartod sportpályafutásod eddigi legnagyobb eredményének?

– Nem mondanám, de mindenképpen egy nagy mérföldkő a pályafutásomban, hiszen ez életem első felnőtt dobogója, amire rendkívül büszke vagyok.

Számítottál rá, hogy kadetként ilyen eredményt érsz el?

– Szerettem volna az első nyolcba bekerülni, ez mindenképpen cél volt, és miután sikerült, nem igazán gondolkodtam azon, hogy hol is lenne a helyem, csak mentem tovább előre.

Mi vár még rád ebben az évben?

– Ezen a hétvégén lesz az utolsó magyar válogatónk az U17 és U20 mezőnyben, illetve még vár rám a két hét múlva megrendezésre kerülő felnőtt országos bajnokság, ami zárja a 2020-as évet. Azután egy nagyon minimális pihenés következik, és már vágunk is bele ismét a munkába, hogy újult erővel még keményebben kezdjünk neki 2021-nek!

Csomorkány SEMagyar KupaTokióvívás