Felmondott a PestiSrácoknál Ábrahám Róbert, aki megütötte Puzsért

Fogyatkozik a szerkesztőség.

„Felmondtam a Mediaworksnél, és ezzel az utolsó szál is megszűnt, ami bárhová is kötött – jelentette be szerdán közösségi oldalán Ábrahám Róbert kormánypárti médiamunkás, aki nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy megütötte Puzsér Róbertet, miután ki akarta rúgatni a publicistát akkori munkahelyéről egy Facebook-poszt miatt.

A PestiSrácok munkatársa arról írt, hetek óta vívódik azon, mi a helyes és mi a helytelen, mert a háttérben kialakult egy olyan bizalomvesztés, amit nem tud tovább takargatni. „És ilyenkor mit tehetek? Ha szembefordulok velük, akkor abból egy másik erőtér profitál. Ha tétlenül tűröm azt az aljasságot, amit művelnek, akkor csak még arrogánsabbá és önhittebbé válnak. Akkor mégis mit lehet tenni? Hogyan állsz bele valakivel szemben a háborúba, aki alattomos hadviseléshez van szokva, és másokat tart maga elé? Hiszen minden, amivel visszalősz, valaki mást is eltalál. Mindezt egy olyan korban, amikor óriási tétje van annak, hogy a politikai elit mit képvisel az épp átalakuló világban” – fejtette ki.

Szerinte jogosan vetődik fel a kérdés, hogy miért váltak egyesek ennyire arrogánssá.

A válasz viszonylag egyszerű: elkapatták őket, mert a jobboldali világnézetet vallók gyakran összekeverik a lojalitást a szolgai meghunyászkodással. Ezért lehet az, hogy bizonyos körökben már rég telibe szarják az összes erkölcsi alapot, amelyből az egyén jobboldalisága fakad: a hűséget, a szavahihetőséget, hogy nem teszünk homlokegyenest mást, mint amit mondunk

 – fogalamzott. Ábrahám Róbert szerint az, hogy a dolgok idáig fajultak, abból is levezethető, hogy „a jobboldali politika hozzászokott ahhoz, hogy vagy milliárdos oligarchákkal, vagy sértődött multimilliomosokkal, vagy ócska, kegyvesztett vamzerekkel kerül szembe. De arra kevésbé vannak felkészülve, ha egyszer egy olyan mondja azt, hogy mindennek van határa, aki ugyanabban hisz ma is, mint öt éve, és hiába tudná két perc alatt megnyerni a »kinek van nagyobb fsza« versenyt, inkább hátat fordít az egésznek”.

Ábrahám Róbert egy hónap alatt már a harmadik húzónév, aki felmondott a kormánypropagandának minden további nélkül nevehető PestiSrácoknál. Szeptember elején Jurák Kata, múlt vasárnap pedig Füssy Angéla is bejelentette távozását.

Ábrahám RóbertfelmondásjobboldalMediaworks Zrt.Pestisrácokpropaganda