Félmilliárdos eltérés is akad a 2017-es iratok között

Gyöngyösi Ferenc, a pénzügyi bizottság elnöke egy újabb Facebook bejegyzésben taglalja, milyen pénzügyi hiányosságokat talált.

A hatodik bejegyzésben taglalja Gyöngyösi Ferenc hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő, milyen visszásságokra akadt az előző városvezetés számlái között. A témát lapunk folyamatosan követi, szó volt eddig felelőtlen gazdálkodásról, de írt  kiugró éttermi számlákról, korábban terítéken volt a Szent István-napi rendezvények kiadása, és az is, hogy állt a város büdzséje a 2018-as időközi választás idején, illetve szó volt informatikai hiányosságokról. A Facebook oldalán ezúttal a vissza nem térítendő támogatások témáját folytatta.

Egy 1,5 milliárdos vissza nem térítendő támogatás során a Belügyminisztérium azt állapította meg, írja, hogy ”a Támogatási megállapodás elválaszthatatlan részét képező Adatlap szerinti részfeladatok és részösszegek tekintetében 515.146.208.- forint eltérés mutatkozik”. Ezt 2017-ben megfizettettek a várossal, majd 2018 áprilisában lehetőséget kaptak, hogy hiánypótlásként további 185 millió forinttal számoljanak el. Ezt sikerült 137,4 millió (+24,4 millió kamat) forintra csökkenteni, melyet már részben vissza is fizetett a jelenlegi városvezetés. „A jelenleg fennálló tartozásunk ebből a tételből még két havi részlet, mely havonta 11,5 millió forint tőke +2 millió forint kamat terhével nehezedik a költségvetésünkre.” – írja a pénzügyi bizottságot is vezető képviselő.

BelügyminisztériumBMGyöngyösi Ferencszámla