Felméri a város a barnakőszén igényeket

Belügyminisztérium az önkormányzatok segítését kérte, a lakossági barnakőszén igények előzetes felméréséhez. Szeptember 30-ig lehet ezt jelezni. Részletek lejjebb.

Az igényfelmérés során az önkormányzatnak összesített adatokat kell rögzítenie az ezt szolgáló adatlapon, feljegyezve az igényt jelző háztartások számát és azt, összesen hány mázsa barnakőszenet igényelnének.

– A belügyminisztériumi felhívás alapján várjuk mindazok jelentkezését, a városháza földszint 13/a-s irodájában szeptember 30-ig, akik fűtőberendezése alkalmas arra, hogy barnakőszénnel fűtsenek – hívta fel a figyelmet Gyöngyösi Ferenc alpolgármester.

A Belügyminisztérium meghatározta azt is, hogy egy háztartásból csak egy olyan személy élhet igénybejelentéssel, akinek az a bejelentett lakhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye. Az egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet.

A Belügyminisztérium felhívta a figyelmet arra is, hogy az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást.

A további részletekről érdeklődni lehet a városháza 06-62-530-111 vagy 530-110 telefonszámán.

Az adatszolgáltatással kapcsolatos formanyomtatvány a város honlapjáról is letölthető.

barnaszénfelmérés