Felmérés készült, Vásárhely a jó életminőségű városok között szerepel

A járásszékhelyek életminőségét vizsgálta egy kutatóintézet.

Csongrád-Csanád megye legmagasabb életminőségű városa Szeged, de szorosan utána jön Hódmezővásárhely.  A HÉTFA Járásszékhely Monitor 2020  kutatásainak adatait mutatta be a csongrad.ezalenyeg.hu.

A teljes kutatási anyag elolvasható az interneten, olyan részeltek is kiderülnek belőle, mint az, hogy Csongrád-Csanád megye járásszékhelyei az Erős civil társadalom, valamint az Erős gazdaság terén léptek leginkább előre, míg az Egyéni jómód dimenziója terén a legtöbb város értéke visszaesett. 

Fontos kiemelni, hogy a felmérés a veszélyhelyzet előtt készült, ma már bizonyára más eredmény születne, mindenesetre óriási a különbség a megyék és a megyék egyes területei között. Rendkívül eltérő ez emberek életminősége, Budapest tágabb körzetében, valamint az Észak-Dunántúlon és a Balaton partján a legmagasabb. A déli országrészekben vegyes a kép. Sok jó és közepes életminőségű város mellett, sajnos egy-egy kiugróan jó vagy nehéz helyzetű járásszékhelyt is lehet találni. Az ország keleti harmadában pedig a problémás és a közepes életminőségű járásszékhelyek vannak többségben. 

(A képek a HÉTFA Járásszékhely Monitor 2020 kutatási anyag illusztrációi.)

életminőségfelméréskutatás