Feljutott Vásárhely zászlaja a Kilimandzsáró csúcsára

Égető Imre vásárhelyi hegymászó szerdán érte el Afrika legmagasabb pontját. Az 5895 méteres Uhuru Peak csúcsra magával vitte Hódmezővásárhely zászlaját.

A vásárhelyi hegymászó Hódmezővásárhely zászlaját azért kérte és kapta még szeptember 3-án a városházán Márki-Zay Péter polgármestertől és Berényi Károly alpolgármestertől,, hogy azzal megmássza Afrika legmagasabb csúcsát, a Tanzániában található Kilimandzsáró csúcsát.

Égető Imre szeptember 12-én indult útnak, hogy átrepüljön az afrikai kontinens csúcsra, s hat nappal később, azaz szeptember 18-án ért a Kilimandzsáró 5895 méter magas, Uhuru Peak csúcsára, ahol a képen látható fotó is készült róla.

Égető Imre a magasban Vásárhely zászlajával. Nem hagyta ott…

Vásárhely zászlaját, a fotó elkészültét követően azonban nem hagyta ott, hanem gondosan eltette, hiszen az a terve, hogy azt a több majdan meghódítandó hegyfokra is magával viszi.

Égető Imre portálunknak azt mondta: évek óta hord magával zászlót, csakhogy nemzeti színűt, azzal mászott meg több magas hegyet. Mérföldkőnek tartotta a Kilimandzsáró megmászását, ezért gondolta, hogy felviszi rá szülővárosa zászlaját.

Imre 16 éve foglalkozik túrázással, leginkább a hozzánk legközelebb lévő (romániai) Bihar-hegységben, de sokat járt már az Alpokban is. A legmagasabbra a Kaukázusban jutott, amikor meghódította a Grúziában fekvő Kazbeh 5054 méter magas csúcsát. Azt is elárulta, hogy a hegymászásban a természet közelsége és a kihívások leküzdése motiválja, de azt is, hogy neki is van tériszonya, de azt az adott pillanatokban próbálja leküzdeni. A hegymászásokra edzőtermekben alapozik a legtöbbet, a futópadot hegymenetben használva és plusz súlyokkal megrakodva. De sokat fut, kerékpározik és túrázik.

A komoly felkészülésnek köszönhetően jutott el a zászlóval Afrika csúcsára.

Égető ImrehegymászóHódmezővásárhelyVásárhelyvásárhelyi hírekzászló