Feljelentette Lázár Jánost a Rádió 7-ben tett kijelentései miatt Szabó Margit “Momó”

Ezt Szabó Margit, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, és Márki-Zay Péter, mozgalom elnöke mai rendkívüli sajtótájékoztatójukon jelentették be. A keresetet az ügyészség időközben elutasította.

Szabó Margit “Momó” a Rádió 7-ben tett júniusi kijelentései miatt jelentette fel a minisztert, aki egyben Vásárhely országgyűlési képviselője is. Ahogy múlt heti véleménycikkünkben elemeztük, Lázár akkor egész Vásárhelyt, sőt minden magyar települést megfenyegetett: nem kapnak kormányzati támogatást, amennyiben a jövő évi önkormányzati választásokon “külföldi érdekeket szolgáló” – vagyis értelmezésünk szerint a kormányzati kritikát nyíltan felvállaló – polgármestert választanának.

Az ügyészség tegnap levélben közölte, hogy visszautasítja a keresetemet.

mondta el a sajtó előtt Szabó Margit.

Indoklásul válaszlevelükben ez áll: Lázár János nem kampányidőszakban fogalmazta meg kijelentéseit, illetve nem konkrét személy ellen fogalmazta meg ezeket. Majd kifejtették, hogy kampányidőszakban is megfogalmazhat ilyet, amennyiben nem konkrét személy ellen teszi.

– Felháborító és elfogadhatalan – fogalmazott Szabó Margit – hogy

ezek szerint ezek után a hatalom bármikor megfenyegethet csoportokat, településeket, városokat, minden büntetés nélkül. A kisemberek feljelentési nem jutnak el a bíróságig, hamar kiszelektálják őket.

Emlékeztetőül: Lázár János idén év elején beperelte Szabó Margitot, mert véleménye szerint rágalmazta őt, amikor többek között szórólapon hazug politikusnak nevezte. Az ügyben májusban volt legutóbb tárgyalás, és még mindig nem zárult le, szeptemberben újabb „forduló” várható. 

– Nem félünk, és az igazunkért harcolni fogunk – üzente végül Szabó Margit Lázár Jánosnak.

– Köszönöm Szabó Margitnak, hogy ő is szívén viseli városunk sorát”- emelte ki Márki-Zay Péter.

Elmondta: Lázár János szavait nem tekinthetjük üres beszédnek, hiszen idén, amikor nagyon megemelkedtek az energiaárak,

a 25 megyei jogú város közül egyedül Vásárhely nem kapott egy fillér rezsitámogatást sem, holott ez járt volna a városnak.

– A mi uszodánk az, ahol a világbajnoki válogatott tagjai készülnek a világbajnokságra, mégis a mi uszodánk volt az is, amit valaki kihúzott a támogatandók listájáról. Látjuk, érezzük Lázár János, a kormány törődését – fogalmazott a polgármester.

Az Európai Unió szerződésében is kikötötték, hogy diszkrimináció-mentesen, megkülönböztetés nélkül kellene az államnak támogatnia a polgárait, ezért Lázár nyilatkozata minden alkotmányos joggal, és Európai Uniós joggal is szembemegy: 

44 ezer embert, köztük a saját szavazóikat fenyegette meg. Ez törvénytelen és tisztességtelen, ezért továbbra is kérjük Lázár Jánost, hogy mondjon le, és tűnjön el a magyar politikából, a közéletből

– üzent a miniszternek.

Elmondta: Fellebbezni fognak, elmennek akár az Európai Unió Bíróságáig is, majd így zárta szavait: 

Vásárhely a szabadság városa, példát mutatott eddig is. Olyan országban szeretnénk élni, amelyik ugyanúgy fejlődhet szabadon, korrupciómentesen, tisztességgel, becsülettel, mint Hódmezővásárhely. Köszönöm Szabó Margitnak a kiállását!

Lázár JánosMárki-Zay PéterperRádió7sajtótájékoztatóSzabó Margit