Félig már elmúlt a sötétség a Szabadság téren

Egyik olvasónk jelezte, hogy ismét fénybe gyúlt a vásárhelyi Szabadság tér, megszűnt az éjszakai sötétség. Megnéztük, de csak az ott élők egyik fele örülhet. A címlapképen a már megjavított rész.

Ismét világos a Szabadság tér – örvendezett olvasónk, aki azt közölte, hogy az áramszolgáltató végre megjavította a közvilágítást a Szabadság téren, melyen hosszú hetek óta a szinte teljes sötétségben.

Megnéztük tegnap este mi is a helyzet, örülhet-e minden arra járó vagy közlekedő. Hát nem.

Ha az egykori Csillag áruházban működő vállalkozások bezárnak, azaz lekapcsolják a villanyt, a Szabadság tér templom felőli része azonnal két különálló egységre oszlik. Teljesen sötét lesz az óvoda felé vezető szervizút, leszámítva a templomkert kiskapuja mellett égő lámpa fényét. Gyalogosan erre ezért csak az jár, aki az innen nyíló házakba igyekszik.

A Szabadság tér, az óvodához vezető szervizútja. A legelején és a legvégén működik a közvilágítás. Közte a többi nem

Jelentősen eltér a másik, a Szent István általános iskola mögött nyíló szervizút, melyen tényleg ismét működik a közvilágítás. Olvasónk valószínűleg ennek örvendett.

Mint azt az itt lakók elmondták, többen is bejelentették a hibát a szolgáltatónak, még karácsony előtt, s a közvilágítás hibáját a napokban hárították el.

A vásárhelyi közvilágításért felelős MVM szakemberei egyébként a minap a Hóvirág és a Móricz Zsigmond utcák közti közvilágításhibát – valószínű egy kábelhibát – is elkezdték kijavítani, ez csütörtök estére még nem sikerült.

HódmezővásárhelyközvilágítássötétSzabadság térvásárhelyi hírek