Felhúzták a jégpálya sátrát – szükség is lesz rá

Ma reggel felállították azt a sátrat, mely a városi jégpályát óvja meg az enyhe idő olvasztó hatásától. Az igazi jégen a tervek szerint a december 20-tól lehet majd siklani.

Az idén új helyen, a Hősök tere a városháza alatti részén működik majd a jégpálya, és nem a műanyag jeges, hanem az, mely maga fagyasztja majd jéggé a vizet, így jobban csúszik mint az elmúlt években kipróbált műanyag pálya.

A pálya azért nem a Kossuth térre kerül, mert ott a dodzsemet és a körhintát állították fel, azaz nem lenne neki hely. A jégpálya miatti tereprendezést az egykori felvonulási téren a múlt héten kezdték meg, s ma reggelre jutottak addig, hogy a pálya befedését szolgáló óriás sátrat is felverték.

A benti munkák következnek, hamarosan építik a pályát.

Ez arra szolgál, hogy temperálja a jég körüli levegőt, hogy az ne olvadjon meg, s ugyanez óvja meg a szintén a jég ellenségének számító esőtől.

Az igazi jeget adó pálya a tervek szerint december 20-ára készül el, s a téli iskolai szünetben már korcsolyázhatnak is rajta a gyerekek és a vállalkozó kedvű felnőttek.

HódmezővásárhelyjégjégpályasátorVásárhelyvásárhelyi hírek