Félbeszakítottak egy középiskolai felvételi vizsgát

A HVG információi szerint ellenőrök szálltak ki a nem állami fenntartású Kürt Alapítványi Gimnáziumnál, és szabálytalanságra hivatkozva hazaküldtek a mintegy 160 felvételiző diákot, ugyanis egy felvételi feladatsort pár perccel hamarabb nyitottak ki. A szülők értetlenül és mérgesen állnak a történtek előtt.

A HVG-nél úgy tudják, az ellenőrök azért fújták le a felvételit, mert a gimnázium egyik termében felügyelő tanár 10 óra előtt pár perccel nyitotta ki a vizsgakérdéseket tartalmazó borítékot. Közölték velük, hogy nem írhatják meg a magyar nyelv felvételit, legfeljebb csak a matematikát, vagy dönthetnek úgy, hogy jövő hét csütörtökön írják majd meg mindkettőt. Végül az érintettek az utóbbi mellett döntöttek.

A szülők értetlenkednek. Azt mondta az egyikük, nonszensz, hogy egy ilyen eset miatt ennyi gyerek mai felvételije lehetetlenült el.

„A gyerekeknek szeptember óta erről a felvételiről szólt az életük, nem aludtak, stresszelnek. Erre most kiderül, hogy nem írhatják meg”

Ez a szülő azon véleményét is elmondta a portálnak, miszerint azért bántak az ellenőrök ilyen szigorúan a Kürttel, mert nem állami, hanem alapítványi iskola.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki a központi felvételikről. Ebben a közleményben az intézmény megnevezése nélkül azt írták, hogy egy intézményben jelentős szabálytalanságot találtak, itt a magyar feladatlapokat idő előtt felbontották, ami alkalmat biztosíthatott a visszaélésre, így az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak a pótidőpontban kell megírnia.

felvételiKürt Alapítványi Gimnáziumoktatás