Felállt a bizottság, amely dönt az új könyvtárról

– Januárban döntött a közgyűlés az új könyvtár helyszínéről. Megkezdődött a beruházás előkészítése, az első fordulóban nyertes tervezőkkel egyeztettünk a második fordulóról – ismertette Sebestyén Tibor, Hódmezővásárhely főépítésze. A téma a közgyűlés rendkívüli ülésén került a napirendek közé.

Januárban volt szó arról a testületi ülésen, hogy a könyvtár biztosan a Tóalj utcában épül. Tavaly nyáron a vásárhelyi polgárok kérdőíven tíz, a főépítész által javasolt helyszínre szavazhattak. A válaszadók döntő többsége, 63 százaléka a Zrínyi utcai üres telek mellett tette le a voksát, ezt követte a Tóalj 33, majd a Deák-Nagy Sándor kereszteződés 17 százalékkal. A januári ülésre ez az első három helyezett került be, a képviselők – szintén a főépítész javaslata alapján – az ezüstérmeset választották.

A tervpályázat a második fordulóhoz ért, a tervezőknek Sebestyén Tibor megfogalmazása szerint a jóval szabadabb építészeti elgondolásokra lehetőséget adó Tóalj utcai helyszínt kell tehát figyelembe venni. Az építtető önkormányzat elvárásait az ingatlannal szemben egy bizottság közvetíti majd a három, versenyben lévő építész felé. Ebbe a bizottságba választottak tagokat a rendkívüli ülésen. Ennek értelmében az előkészítő bizottság tagjai Sebestyén Tibor mellett Fehér Éva, Szeged főépítésze, Soós Csilla könyvtárigazgató, Szenti Csilla levéltárigazgató, Barák Anita városfejlesztési irodavezető, Molnárné Kőfalvi Ágnes, a városfejlesztési iroda építészmérnöke, Kendi Imre építészmérnök, városstratégiai tanácsadó és Oláh Zoltán kutatás-fejlesztési tudományos tanácsadó.

bizottságKönyvtártudásközpont