Fejes Péter átadta a stafétát Szabó Ferencnek

Októbertől néhány választókörzetben új képviselő folytatja a munkát. A hódtói körzet képviselője, Fejes Péter Szabó Ferencnek adja át a helyét a testületben. Arra kértük a leköszönő képviselőt, hogy értékelje az elmúlt öt év munkáját.

Fejes Péter önkormányzati képviselő, az Idősügyi Tanács elnöke, a Pénzügyi-Gazdasági, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke. Ezekről a tisztségeiről mond le októberben. Emellett megőrzi a Nyugdíjas Szövetségben betöltött alelnöki szerepkörét és tagja marad a Szépkorúak Tánccsoportjának is.

Fejes Péter az egyik legaktívabb képviselője volt Márki-Zay Péter csapatának. A júniusi választásokat megelőző kampányban az egyik lakossági fórumon hosszasan sorolta az elért eredményeit.

Akkor legfontosabbnak az Idősügyi Tanács megalakítását emelte ki, hogy elültetett 1000 fát, megemlítette azt is, hogy sikerült a fókuszt épített örökségünk, a kőfal felé terelni, és bár a teljes kőfal kiszabadítása és felújítása óriási léptékű munka, elindult a folyamat.

Fejes Péter volt az is, aki járdát építtetett a Tesco mögött, és a Réz utca vízelvezetését is kiharcolta, valamint a könyvtár felújítását is mindvégig támogatta képviselői keretéből. Számos közösségi programot szervezett, legyen az faültetés, szemétszedés, vagy játszótértisztítás. Közösségi tereket hozott létre, játszótér-felújításra is jutott képviselői keretéből.

Legfontosabb eredményének mégis azt tekinti, hogy egy igazi közösség verbuválódott a lakosokból.

„Akármilyen felhívást tettünk közzé, – mert nem nagy dolgokkal indultunk, szemétszedés, faültetés, – kialakult egy 20-30 emberes csapat, akik aztán mindenben segítettek. Én ennek nagyon örültem, akármilyen megmozdulás volt, ők mindig ott voltak”

– fogalmazott a képviselő, aki azt is kihangsúlyozta, hogy akárcsak őt, ezeket az embereket is rengeteg támadás, gúnyolódás érte a kormánypártiak részéről, ennek ellenére ott voltak és tették a dolgukat, segítettek.

Egészen konkrétan az Eszperantó utcai faültetés során tapasztalta meg a lakosok segítőkészségét és aktivitását, ahol mintegy 100 fát sikerült elültetniük, amiből az idei aszályos, „őrült nyár” miatt is csak két fácska pusztult el. A lakosok fogadták örökbe a fákat, ők gondozták, már az ültetéskor eldöntötték ki melyik facsemetét óvja majd.

A 6-os körzet leköszönő és új képviselője eddig is kapcsolatban volt egymással, Szabó Ferenc az októberben kezdődő új ciklusban is számít Fejes Péter tanácsaira. Szabó Ferenc a választás és a testület megalakulása közötti hosszúra nyúlt időszakban is kapott már lakossági megkeresést, amiket feljegyzett, ezekről majd mindenképpen gondoskodni szeretne.

Ahogyan nagy terve a civilben informatikusként dolgozó képviselőnek az is, hogy a hivatal által már elindított hibabejelentő rendszert tovább fejlessze, és nyomon követhetővé tegye a panaszbejelentéseket.

Testvérétől, az egykori alpolgármester Szabó Jánostól azt a jótanácsot kapta még indulása előtt, hogy ha elvállalja a jelöltséget, legyen tisztában azzal, hogy ez a történet öt évre szól, az öt év utolsó napjáig felelősséggel tartozik majd választói felé. Szabó Ferenc azt mondja, ezt kellett megfontolnia leginkább akkor, mikor eldöntötte, hogy indul a júniusi megmérettetésen.

A hatos körzet új képviselője mindenképpen folytatja majd elődje munkáját, a kőfal-projektet ő is szívügyének tartja, de számít Fejes Péter bölcsességére és segítségére is.

Fejes PéterHódmezővásárhelyHódtóKőfalSzabó Ferencvásárhelyi hírek