Fehér zászló a szegedi Fidesz-székházon, Orbán Balázs-emlékmű a VIII. kerületben

A nemzeti ünnep szerencsére sokféleképpen értelmezhető.

„A városi megemlékezés után utunk a helyi Fidesz-székház előtt vezetett el” – írta Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a szegedi Kétfarkú Kutya Párt. A párt tagjai a kormánypárt szegedi irodájára egy lyukas fehér zászlót helyeztek ki

Fotó: MKKP Szeged / Facebook

„Segítettünk nekik kifejezni az érzéseiket Orbán Balázs »örökbecsű« szavai mentén” – mondta a helyszínen a Szegedernek Tóth-Benedek Csanád, az MKKP szegedi önkormányzati képviselője Orbán Balázs, Orbán Viktor politikai igazgatójának pár hete nagy port kavart kijelentéseire utalva.

„Részt vettünk az MKKP országos megemlékezési programjában is, a városban több helyen lyukas zászlókkal díszítettük a kátyúkat” – jegyezte meg a kutyapárt politikusa.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt az ország több pontján is beszámolt mókás október 23-i megemlékezéseik nyomairól. A józsefvárosi alapszervezetük a Corvin közben például jócskán megpakolta a „szuverenitáskát”, mivel emléktáblákat állítottak egyes fideszes békeharcosok tiszteletére „az új emlékezetpolitikai irány jegyében”.

Fotó: MKKP Józsefváros / Facebook
Fotó: MKKP Józsefváros / Facebook
emléktáblafehér zászlóFidesz-székházMKKP JózsefvárosMKKP SzegedOrbán Balázs