Fegyelmezésként vetkőztette alsóneműre diákjait egy nyírmeggyesi tanárnő

A rendőrség kihallgatta azt a nyírmeggyesi tanárt, aki büntetésként alsóneműre vetkőztette a diákjait. A 44 éves tanárnő panasszal élt a kihallgatás ellen, az eljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet – közölte a rendőrség. A képen az iskola.

A rendőrség csütörtöki közleménye szerint állampolgári bejelentés alapján értesültek arról, hogy a mátészalkai tankerülethez tartozó általános iskola pedagógusa „bűncselekményt megvalósító fegyelmezési módszert” alkalmazott az osztályában tanuló gyerekekkel szemben. A megalapozott gyanú szerint a tanár a magatartásával a kiskorúak érzelmi és erkölcsi fejlődését is veszélyeztette, emiatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított ellene.

A vád szerint a nyírmeggyesi tanárnő azzal büntette a szerinte rosszul viselkedő diákokat, hogy kihívta őket a táblához, és az osztály előtt alsóneműre vetkőztette őket. Az esetről nyáron szereztek tudomást a szülők, és jelezték az iskola vezetésének is, hogy mi történt, de állításuk szerint a pedagógus azóta is az intézményben tanít. A beszámolók szerint volt olyan érintett szülő, aki a történtek miatt íratta át másik iskolába a gyerekét.

A felháborodott szülők, az ATV-nek számoltak be a történtekről. – Nagyon rossz érzés volt így az egész osztály előtt – mondta az alsóneműre vetkőztetett diákok egyike, akiket a tanár csak azért büntetett meg, mert futkároztak az aulában. A gyerekek sokáig nem is merték elmesélni az esetet. Nyáron viszont a szülők is megtudták, mivel büntette a diákokat a pedagógus.

Az egyik szülő például azt mondta az ATV-nek, hogy csak a bugyi maradhatott a gyerekén – aki ki is íratott az iskolából.

megalázásNyirmeggyestanárnővetkőztetés