Fát díszítettek az Európa Parkban

Közös karácsonyfa díszítésre biztatta tagjait a Zöldlépés Nordic Walking Közhasznú Egyesület. Ennek helyszíne az Európa Parkban volt, ugyanis a mintegy 90 főt számláló társaság, ha nincs járványhelyzet, ott végzi edzéseit.

– Mindenki díszíti otthonát, lélekben és külsőségekben is készülődik. Nekünk az Európa Park az otthonunk, most hiányoljuk egymás társaságát, ezért úgy gondoltuk, hogy ezt az otthonunkat is szeretnénk feldíszíteni, mindenki a saját ötlete, tehetsége alapján, újrahasznosított anyagokból. Mivel ez a fácska itt áll egyedül, távol a többitől, várjon vissza bennünket – fogalmazott a Vásárhelyi Televízió stábjának Oskovics Katalin, az egyesület szakmai vezetője.

Még a nagy létra is előkerült, hogy a fa minél magasabb részére is díszeket lehessen akasztani. A felhíváshoz lelkesen csatlakoztak az egyesületi tagok, így hölgyek gyűrűjében szépült a fenyőfa.

Molnár Imréné, az egyesület egyik tagja a Vásárhelyi Televíziónak elmondta, mindenki elkészíttette azt az egyszerű díszt, amit úgy gondolta, hogy ide szívesen kiteszi, gyönyörködhet benne. Ő is készített üdítősüvegből egy szaloncukrot.

A járványügyi szigorítás a közös szabadtéri edzéseket sem engedélyezi, egyénileg azonban lehet sportolni. Így voltak olyanok, akik szokásos köreik teljesítése közben helyezték el ünnepi dekorációjukat a fán. Hegedűs Éva nagyon örült ennek a karácsonyi kezdeményezésnek, mint elmondta: most, hogy elmarad a Mikulás parti is, ez legalább egy kicsit közösség összetartó erejű.

A Zöldlépés Nordic Walking Egyesület kezdeményezéséhez bárki csatlakozhat és tovább ékesítheti a fenyőfát az Európa Parkban.

adventEurópa ParkfenyőkarácsonykarácsonyfaZöldlépés Nordic Walking Egyesület