Fantasztikus eredményt értek el a junior OB-n a vásárhelyi vívók

A Csomorkány SE junior női tőrözői a dobogó második fokára állhattak a hétvégi Országos Bajnokságon.

Hétvégén rendezték meg a 2023/2024-es versenyszezon junior Országos Bajnokságát a fővárosi Ludovika Arénában. Az első nap az egyéni versenyszámoké volt. A hölgyek mezőnyében Papp Jázmin végzett a legelőkelőbb helyen, versenyét a 9. helyen fejezte be.

Jázmint követte Gyapjas Hanna a 18., illetve Sós Gréti a 31. helyen. Sajnos nem jött össze a legjobb 32-be jutás Bíró Pannának (37.) és Csordás Eszternek (47.).

A verseny második napján a csapatversenyekre került sor. A Csomorkány SE csapatát a Bíró Panna, Gyapjas Hanna, Papp Jázmin, Sós Gréta kvartett alkotta. Előző napi eredményeiknek köszönhetően vívóink a 6. helyen voltak rangsorolva. A legjobb 4 közé jutásért a Ludovika SE együttesén sikerült felülkerekedniük 45-42 arányban.

Az elődöntőben a BHSE csapatával néztek szembe a lányok és fantasztikus vívásuknak köszönhetően itt is sikerrel vették az akadályt. Az eredmény ezúttal 45-40 lett.

A döntőt a Törekvés SE csapatával vívták, ahol sajnos nem sikerült a bravúr. A döntő eredménye 29-45. Az egész napos fantasztikus vívásnak köszönhetően az egyesület junior női tőrözői felállhattak a dobogó második fokára, nyakukba pedig ezüstérem került. Edzőik: Magyary Ágnes, Kreiss Gábor, Donka Gábor és Papp Medárd.

Csomorkány SEHódmezővásárhelyjuniornőiPapp Jázminvásárhelyi hírekvívásvívók