Ezekről volt szó az Operatív Stáb mai ülésén

Hétfő lévén a mai napon is tanácskozást tartott az Operatív Stáb. A következők hangzottak el:

261 vásárhelyi van hatósági karanténban, és mindemellett csökkent a rendőrség intézkedéseinek száma is, utóbbi vélhetően a kijárási tilalom kezdetének kitolása miatt. A múlt héten 7 szabálysértési eljárást indítottak, 14 helyszíni bírságot róttak ki és 2 lakost figyelmeztetésben részesítettek a kijárási tilalom megszegése és a maszkviselés be nem tartása miatt. A rendőrség folyamatosan és fokozottan ellenőrzi a közterületi alkoholfogyasztást is.

A polgármesteri hivatal 4 munkatársa is érintett lett COVID-fertőzésben, ezért arra kérnek mindenkit, hogy csak halaszthatatlan esetben kérjenek személyes időpontot az ügyfélszolgálaton, a 62/ 530 110-es telefonszámon. Aki teheti telefonon, email-ben vagy ügyfélkapun keresztül intézze ügyeit. Az ezzel kapcsolatos információkat itt találják.

Az önkormányzati intézményekben az átoltottság folyamatosan növekszik, jelenleg 213 főnek segítettek már regisztrálni, és a 62/530 159-es számon továbbra is bárkinek segítségére lesznek a regisztrációban.

Az óvodák mától újra nyitva vannak, két csoport kivételével, ahol mintegy 40-50 gyermek van otthon járványügyi megfigyelés alatt.

Felhívják a szülők figyelmét, hogy Maruzsa Zoltán államtitkár úr tájékoztatása szerint, ha továbbra sem szeretnék gyermekeiket közösségbe engedni, akkor elegendő, ha írásos kérvényt fogalmaznak meg ez ügyben az intézményvezető felé. Az önkormányzati fenntartású óvodákban az óvodavezetők ilyen módon tudják igazolni a hiányzásokat, a gyermekorvosokat emiatt nem szükséges felkeresni. Ezt dr. Berényi Károly alpolgármester, gyermekorvos is megerősítette.

Országos szinten, és a városban is, úgy tűnik tetőzött a járvány, az új megbetegedések számának meredek emelkedése lassulni látszik, ám az egy millió főre jutó halálozások számában sajnos továbbra is világelsők vagyunk.
Továbbra is komolyan kell venni a korlátozásokat, a távolságtartás, maszkviselés, fertőtlenítés szabályait, és arra kérnek mindenkit,regisztráljanak oltásra, ha még nem tették meg.

intézkedésekjárványhelyzetkoronavírusoperatív stáb