Ez történt ma – szeptember 5.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Az eredeti elképzelések szerint már a nyáron termelnie kellett volna a Bodrogi Bau Kft. ipari parkba tervezett betonelem gyártó üzemének. A fejlesztéshez 284 millió forint támogatást kapott a cég, amely most közölte, csak a csarnok épül meg, de hogy milyen funkcióval, az még kérdéses.

Az országban 15 ezren várnak szürkehályog műtétre. Az elmúlt félévben Hódmezővásárhelyen 294, Makón 128 napot kellett várni átlagosan a beavatkozásra.

Nyolc hódmezővásárhelyi civil szervezet és az önkormányzat összesen közel 55 milliós támogatásban részesült a helyi CLLD program keretében. Az elnyert forrásokat elsősorban közösségi programokra fordíthatják, de a Mátyás utcai olvasókör felújítására is lesz lehetőség.

Szeptember 1-jén döntött úgy az Európai Unió Bírósága, hogy az Európai Bizottságnak nyilvánosságra kell hoznia az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által az Elios-ügyben készített jelentést. Hódmezővásárhely volt az első város, ahol Tiborcz István korábbi cége, az Elios Zrt. közbeszerzési tendert nyert a városi lámpák lecserélésére.

A fővárosi ESMTK megint legyőzte a HFC NB III-as labdarúgó csapatát, ezúttal bajnoki találkozón Makón. Noha az MLSZ adatbázisa szerint tavasszal már a Városi Stadionban lennének a hazai mérkőzések, a szövetség arról tájékoztatta lapunkat, nem kaphat felmentést a vásárhelyi klub.