Ez történt ma – október 31.

Mutatjuk, mik voltak a szombati nap legfontosabb eseményei.

Márki-Zay Péter polgármester szerint a járványkezelés egészségügyi és gazdasági hatásainak csillapításában sem teljesít jól a magyar kormány. Kevés és későiek a tesztelések, ráadásul meglátása szerint biztosítani kellene, hogy akár online módon, de a kórházban utolsó óráikat töltők kapcsolatot tarthassanak szeretteikkel. Szombat reggeli adatok szerint 3908 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Dr. Berényi Károly háziorvos, Hódmezővásárhely alpolgármestere hosszú bejegyzésben elemezte közösségi oldalán a koronavírus második hullámát. Nem érti, hol maradnak a tavaszi szigorú intézkedések, miközben például az áprilisi csúcsadat tizenötszöröse az új megbetegedések száma jelenleg. Ausztriában újabb szigorítások bejelentését tervezi a kormány, mert félő, hogy a koronavírus-járvány terjedése túlterheli az egészségügyi rendszert.

Erdő Péter bíboros mindenszentek ünnepe alkalmából arról beszélt: ,Halottak napján és mindenszentek ünnepén nemcsak a halál miatti félelmet, hanem az isteni gondviselésbe vetett bizalmat is megélhetjük

Hódmezővásárhelyre látogatott péntek délután Szentes polgármestere, Szabó Zoltán Ferenc, ahol Márki-Zay Péter polgármesterrel tárgyalt.

Életének 91. évében elhunyt a legendás skót színész, Sir Sean Connery, James Bond egykori első alakítója, akinek életműve azonban ennél jóval több volt.

Elszenvedte első vereségét az eleddig százszázalékos Vásárhelyi Kosársuli a férfi NBI/B Zöld csoportjában. Ugyanakkor az U20-as csapat győzött.

Kiválasztást tart a PICK Kézilabda Akadémia. November 5-ig lehet jelentkezni a kiválasztó napokra.

hírösszefoglaló