Ez történt ma – október 28.

Naponta jelentkező, tegnap indult rovatunkban összeszedjük Önöknek a legfontosabb történéseket Hódmezővásárhelyről és a régióból.

Több százmilliós fejlesztésre készül a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ: új CT készüléket és patológiai eszközöket szerezne be az intézmény.

A megyében 69-el, országosan 2291-el nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma szerda reggelre. Elkapta a koronavírust Kübekháza polgármestere is, otthonában lett rosszul Molnár Róbert. Este 9 óra körül végeztek nála orrüregi tesztet, amely beigazolta a COVID-19 gyanúját.

A vásárlási idősáv bevezetését javasolja a Magyar Orvosi Kamara. A szervezet szerint még inkább korlátozni kellene a vendéglátó- és szórakozóhelyek nyitva tartását és vendégszámát. A Magyar Orvosi Kamara közzétette legfrissebb felmérését is, amelyben 3 nap alatt közel 8.000 magyar orvos vett részt és az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt véleményezték. A felmérésben az orvosok 77 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a törvény jelen formája számára nem elfogadható, a válaszadók több mint egyharmada pedig a szerződés aláírása helyett inkább az ország, vagy az ágazat elhagyását választaná.

Hétfőn Hódmezővásárhely belvárosában és a kertvárosban is áramszünet volt. A szolgáltatótól megtudtuk, hogy két üzemzavar is volt, szinte egy időben.

Egy éve kezdett el dolgozni a jelenlegi városvezetés, a 2019-es választásokat követően. Sorozatot indítunk, amelyben az eddigi tevékenységüket vizsgáljuk, elsőként az ingatlanadóról és a régi adósságokról számoltunk be. Dr. Márki-Zay Péter polgármester ma a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új elnökével, Dr. Kőkuti Attilával tartott megbeszélést.

A hódmezővásárhelyi rendőrök 72 órán belül azonosították azt a 26 éves helybeli férfit, aki szeméttároló konténereket rongált meg.

Hibátlan őszt produkál a Vásárhelyi Kosársuli NB I/B-s férfi kosárlabda csapata: négy bajnoki és két kupamérkőzést nyertek eddig Tóth Tamás tanítványai.

hírösszefoglalóHódmezővásárhely