Ez történt ma – október 27.

Naponta jelentkező, ma indult rovatunkban összeszedjük Önöknek a legfontosabb történéseket Hódmezővásárhelyről és a régióból.

Májusban jelentették be, hogy új középiskolája lesz Hódmezővásárhelynek, ahol katonai képzést kapnak majd a tanulók. Megkérdeztük a Honvédelmi Minisztériumot, hol tart a projekt. Közölték: a honvéd középiskola és kollégium tervezett létszáma évfolyamonként 50 fő, a kollégium pedig 270 főre van tervezve. Az oktatás 2024 szeptember 1-én indulhat a városban.

Önkormányzati támogatással – a 2019-es kampányígéreteknek megfelelően – a Németh László Városi Könyvtárban 50 órás tanfolyam indul az általános iskola 5-8. osztályába járó vásárhelyi diákoknak ingyenes, tízujjas gépelésre.

Benkő Zsoltra, a Fidesz-KDNP jelöltjére 51, míg kihívójára, Gyöngyösi Ferencre 35 ajánlás érkezett a tegnapi szikáncsi részönkormányzati választáson. 

A mai napra virradóra hunyt el a legtöbb beteg Magyarországon koronavírusban. Csongrád-Csanád megyében jelenleg 2794 igazolt fertőzöttet tartanak számon.

Idén az önkormányzat pályázat keretében támogatja a civileket. A Csúcsi Kertbarátok Egyesülete önkormányzati támogatással vett részt egy kiránduláson, amelynek beszámolóját eljuttatták hozzánk.

Mindenszentek napi koszorúzás lesz Hódmezővásárhelyen. Október 30-án megemlékeznek többek között az első és második világháborús emlékműnél, a hősi halottak síremlékeinél és a díszsírhelyeknél.

Szerdán a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé kerülhet a HFC, ha legyőzi a Pest megyei bajnokságban szereplő csomádi CSO-KI Sport csapatát.

hírösszefoglalóHódmezővásárhely