Ez történt ma – november 5.

Mutatjuk a csütörtök legfontosabb híreit.

Jelenleg 33 dolgozó koronavírus-fertőzött a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményeknél. Makón elhunyt egy pedagógus, egyelőre nem tudni, hogy a halálának köze van-e a járványhoz, csak a közvetlen családtagok nyilatkozhatnak. A Magyar Orvosi Kamara meg szeretné mutatni, mi a valós helyzet a kórházakban: a napokon belül felálló rendszerben az orvosok akár nevük publikus vállalása nélkül is küldhetnek beszámolókat. Cseri Tamás (Fidesz-Szeretem Vásárhelyt) önkormányzati képviselő szerint a vírus itt van, de a városvezetés nem tesz semmit.

Szegedre került a hódmezővásárhelyi onkológiai ellátás. Átmenetileg felfüggesztették az ellátást Hódmezővásárhelyen november másodika óta.

Elhunyt dr. Kozma János gyermekorvos. 62 évet dolgozott a hódmezővásárhelyi gyermekegészségügyben, 88 éves volt.

Lakossági fórumot tartottak a tömegközlekedésről a hódmezővásárhelyi városházán csütörtökön. Elhangzott, a körjáratok egy pontban futnának össze, várhatóan a Hősök terén, lehetővé téve az átszállást más járatra vagy akár a Tram trainre is.

Adventi Adományvásárt szervez a Vásárhely Jövőjéért Egyesület, a rászoruló gyerekeknek szeretnének örömet okozni a befolyt összegből. A civil felajánlások mellett idén Hegyi Flórián faragóművész hagyatékának egy része is megvásárolható lesz a nemes cél érdekében.

Egy éve kezdett el dolgozni a jelenlegi városvezetés, a 2019-es választásokat követően. Sorozatot indítottunk, amelyben az eddigi tevékenységüket szemlézzük. A második részben a média helyzetét mutatjuk be.

Mától lezárták az M43-as egyik szegedi csomópontjának lehajtó ágát november 8-ig.

ez történt mahírösszefoglaló