Ez történt ma – november 28.

Mutatjuk a szombat legfontosabb híreit!

Meghalt 152, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6268 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa, Szlávik János szerint a koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot. Ausztriában több tartományban, és a fővárosban is tömeges tesztelést hajtanak végre, amire már december elejétől sor kerül.

A veszélyhelyzet alatt általános látogatási tilalom van érvényben, ám ez alól a szegedi Járványügyi Ellátó Központban (JEK) kivételek is vannak, ezért továbbra is lehetőséget biztosítanak a hozzátartozóknak a betegek látogatására egyedi esetekben.

December 1-től bővül azon autóbusz-állomások köre, ahol megszűnik az autóbusz-vezetői jegyértékesítés, Szeged is érintett.

Szabó Hédi, Szegváron élő diák nyerte a Magyar Nyelvőr Alapítvány „Itt élek a Kárpát-medencében” című retorikai versenyét. A Bethlen Gábor Református Gimnázium 9. C osztályos diákja, matematika–fizika szakon tanul.

Amikor Brüsszel jogállamiságot kiált, valójában a bevándorlásra gondolnak – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Szerinte Brüsszelben terveket szövögetnek a bevándorlás támogatására és mindenkit megbüntetnének, aki ezt nem hajlandó elfogadni.

A koronavírus árnyékában is folyik a munka a Tornyaiban. Többek között folyamatosan gyarapítják a Helytörténeti gyűjtemény Fotótárát.

Holnap már meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún: november 29-én lesz advent első vasárnapja, a vízkereszt utáni első vasárnapig tartó karácsonyi ünnepkör és az egyházi év kezdete.

Reggel felborult egy autókat szállító tréler az M5-ösön, teljes szélességében le kellett zárni az autópályát Szeged felé.

Előzetesen nem tűnt egyszerű feladatnak a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőtt csapatának Tolna megyei kiruccanása. Nem is volt az, ám mind a fiatalok, mind a felnőttek értékes győzelemmel gazdagodtak, a nagyok ráadásul egyik közvetlen riválisukat verték meg.

hírösszefoglaló