Ez történt ma – november 26.

Ezek voltak a csütörtök legfontosabb hírei:

Januártól 50 százalékkal emeli a háziorvosok bérét, a körzeteket aktualizálná, illetve praxisközösségek létrehozását szorgalmazná a kormányzat – olvasható ki a legfrissebb Magyar Közlönyből. A Magyar Orvosi Kamara szerint viszont nem elfogadható, hogy a kormányhatározat az alapellátásban dolgozó fogorvosok és szakdolgozók 2021. évi jövedelem növekedéséhez semmilyen forrást nem biztosít.

Nagyon megugrottak a koronavírus számok az elmúlt 24 órában, és a pedagógusok, óvodai, valamint a szociális dolgozók szűrésének eredményei csak ezután várható. A Semmelweis Egyetem rektora szerint ismét érdemes korlátozni a személyes találkozások számát.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében támogatják az egészségügyi dolgozók munkáját és öt városban látnak el járőri feladatokat a hódmezővásárhelyi helyőrség katonái.

56 főből csak 1 tünetmentes pozitív bölcsődei dolgozót találtak a héten Hódmezővásárhelyen.

Egy orosházi általános iskolában a teljes felső tagozat, valamint két első osztály is digitális oktatásra váltott, miután letesztelték a tanárokat.

A Modern Városok Programban szerepel a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum fejlesztése. A Kalmár Zsigmond Szakközépiskola új eszközöket kapott, amiket a gyakorlati oktatásuk során fognak használni. 

A tegnapi napon a Kúria a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ által Márki-Zay Péter polgármester ellen indított személyiségi jogi perben a Szegedi Törvényszék ítéletét részben megváltoztatta, meghagyta ugyanakkor az elégtétel adását és a 800 ezer forintos sérelemdíj fizetését.

Már megvásárolható a Szeretem Vásárhelyt Egyesület naptára. A bevételt az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskolának ajánlják fel.

Makán Róbert, a szentesi színekben játszó 16 éves vásárhelyi vízilabdázó ismét hallatott magáról: tegnap Kaposváron lőtt sorsdöntő egyenlítő gólt a találkozó hajrájában. Aztán 15-14-re nyert a Szentes. 

hírösszefoglaló