Ez történt ma – November 21.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

A normál oktatásban résztvevő pedagógusok és egyéb iskolai dolgozók számára önkéntes tesztlehetőséget biztosít jövő héten a vásárhelyi tankerület, amely a Hódmezővásárhelyen fenntartott 5 intézménye vonatkozásában 602 dolgozó közül 18 igazolt pozitív fertőzésről, míg a 2371 diák közül 8 pozitív teszttel rendelkező tanulóról tud.

Minden eddiginél több, 121 koronavírussal fertőzött beteg hunyt el  az elmúlt 24 órában, és közel 600-an vannak lélegeztetőgépen.  

Visszamenőleg is jár a százszázalékos táppénz minden mentődolgozónak, akik a világjárvány magyarországi, márciusi megjelenése óta karanténba kerültek.

Gyermekfelügyeletet akkor is biztosítani kell, ha a koronavírus-fertőzés miatt bezár az óvoda, illetve csak a kutyasétáltatás ad felmentést a kijárási tilalom alól.

Hétfőtől lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban.

Összesen több mint 180 millió forint értékű fejlesztést és energetikai korszerűsítést hajthat végre hat cég és egy egyéni vállalkozó Hódmezővásárhelyen. Az érintettek 114 millió forint uniós támogatást nyertek.

Csongrád megyéből hét cég fért fel a HVG 500 legnyereségesebb hazai vállalatát bemutató listájára, ebből kettő vásárhelyi.

Kamion és furgon ütközött reggel az M43-as autópályán.

Kiskaput nyitott a Lázár János vezette teniszszövetség, hogy a szigorításokat kijátszva sportorvosi engedély nélkül is üthessék a labdát a hobbiteniszezők.

Nyert a HLKC az NB II-es női kézilabda bajnokságban, a vásárhelyi pólósok döntetlent játszottak Budapesten.