Ez történt ma – november 10.

Íme a keddi nap legfontosabb hírei egy helyen!

4140 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2596 főre emelkedett. Csongrád-Csanád megyében is közelít az 5000-hez az aktív fertőzöttek száma, 185-el növekedett az elmúlt 24 órában, így számuk 4992. Úgy néz ki, elfogadják a kutyások javaslatát és este 8 óra után is lehet sétáltatni a kedvenceket. Döntés született a közoktatási intézmények digitális átállásáról, valamint hogy a szalagavatókat kötelező jelleggel el kell halasztani. A rendkívüli jogrend elfogadása után gyors módosítja a kormány az alkotmányt. Beemlik az alkotmányba a kormánypárti „genderezős” téma egyes elemeit, szűkítik a közpénz definícióját és bebetonozzák a kormányközeli alapítványok pozícióját.

Ismerős helyeken forgatta The Beginning című videóklipjét Bíró László, azaz LeslieTheJudge. A fiatal rappernek (vagy ahogy magát szereti kategorizálni, trappernek) nem ez az első száma, ám szülővárosában, Hódmezővásárhelyen még nem forgatott soha klipet. 

Márki-Zay Péter polgármester összeszedte, miket tettek az elmúlt egy évben a gyalogosok és kerékpárosok biztonságos közlekedésért. Ugyanehhez a bejegyzéshez szólt hozzá Cseri Tamás, szerinte a polgármester nem egy falut vezet, hogy ,,befoltozott bicikliutakat” kelljen fényképeznie.

Azok a mártélyi képviselők oszlatták volna fel a testületet, akikkel Lázár János találkozott nyáron. Putz Anita polgármester közlése szerint csak ez a két személy szerette volna feloszlatni a testületet.

40 ezer forint bónuszt ad minden munkavállalójának a Tesco. Az áruházláncnál ismét bevezetik az éjszakai árufeltöltést.

Halálos baleset történt az M43-as autópálya országhatár felé vezető oldalán kedd reggel. Egy a sorban várakozó kamionnak hátulról nekiütközött egy kisteherautó.

Öt aranyat és egy ezüstöt nyert a 9. Fedett Pályás Szenior Úszó Országos Bajnokságon a vásárhelyi tanárnő, Nagy Enikő.

hírösszefoglaló