Ez történt ma – március 9.

Ezek voltak a kedd legfontosabb hírei!

Megtelhetnek a hazai kórházak intenzív osztályai, ha továbbra is ilyen tempóban növekszik a fekvőbeteg-ellátó rendszer terhelése. Megyénkben 60, Vásárhelyen és Makón 12 intenzív terápiás ágy van békeidőkben, ám most szakszemélyzetből hiány van – Hódmezővásárhelyre is keresnek intenzív szakápolót.

Segít regisztrálni a Covid elleni oltásra a Polgármesteri Hivatal.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, és rendkívül súlyos a helyzet – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, Szlávik János.

A virágboltoknak ugyan be kellett zárniuk a védelmi intézkedések szigorítása miatt, de a piaci virágos standok továbbra is nyitva tarthatnak – közölte Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán.

Mostantól az enyhe és középsúlyos tünetekkel rendelkező járóbetegek számára is elérhető a favipiravir hatóanyagú gyógyszer, amelyet minden esetben az orvos írhat fel és amely kizárólag magyar orvosi vény ellenében adható ki. 

Lázár Jánosnak annyi pénzt kell felhajtania Makóra, mint amennyiből idén Vásárhely gazdálkodik. Őt bízta meg Makó polgármestere, hogy a Hagymatikum mellé tervezett szálloda befektetőjét és majdani üzemeltetőjét megtalálja.

Leállított városi buszjáratok: az önkormányzat jogvédelmet kért, a Jovány Busz Kft. bírósághoz fordult.

Ma délután Budapesten tárgyalt a kormányzati elvonások miatti kompenzációról Márki-Zay Péter. A polgármester elmondása szerint a 25 ezer főnél nagyobb településeknek leginkább beruházásra adna támogatást a kormány. Hódmezővásárhelynek már az nagy segítség lenne, ha a korábbi évek adósságait elengednék.

Zavartalanul zajlik a szemétszállítás, a cég irodái azonban zárva vannak.

Még 180 ezer forint hiányzik az új cicalakhoz. A már meglévő Cicalakját bővítené a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Erre azért van szükség, hogy több, balesetes, sérült cicának adhassanak lehetőséget egy új és szebb életre.

A Dél-Alföldre jön a Google fotós autója. Hódmezővásárhely sajnos kimarad a Google Street View (Utcakép) képeinek frissítéséből.

hírösszefoglaló