Ez történt ma – március 27.

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Elhunyt 253 többségében idős, krónikus beteg. 11 779 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen. Csongrád-Csanád megyében az elmúlt 24 órában 352-vel nőtt, így 26 500-ra emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelentek a járvány elleni védekezés következő rendelkezései. A kormányhatározat szerint amint beadták a kettőmillió-ötszázezredik koronavírus elleni oltást, este 10 órától lesz kijárási tilalom, kinyithatnak az üzletek, de csak a vásárlói létszám korlátozásával.

Kilenc Csongrád-Csanád megyei útszakaszon végez majd idén burkolatfelújítást a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Összefogás eredményeként, a környékbeli lakók részvételével 80 pusztaszilfát ültettek ma az Eszperantó utcán, az Éva utcán átadták az új játszótéri elemeket.

Négy érmet szereztek a vásárhelyi úszók a felnőtt úszó országos bajnokság zárónapján. Szilágyi Csaba utolsó bajnoki aranyát nyerte a NICS-HSÚVC színeiben, Ugrai Panna megint meglepte a mezőnyt, és bronzérmes lett.

Wolf Eszter utánpótlás válogatott tőrvívó másodszor volt kénytelen lemondani a világbajnoki részvételről a szövetség elnökségének döntése miatt. A 17 éves vásárhelyi sportoló lapunknak adott interjúban elárulta, hogyan élte meg a fájdalmas bejelentést.

Egygólos mérkőzéseket játszottak ma a vásárhelyi csapatok: a kézilabdás hölgyek győztek, a pólósok megszorongatták a veretlen listavezetőt, a labdarúgók pedig elveszítették a kiesési rangadót.